Worstelwoorden

Worstelwoorden

Worstelwoorden zijn woorden die jouw leven op dit moment enorm bepalen. Ze bepalen je doen EN laten!

  • Iedereen heeft worstelwoorden
  • Worstel woorden leiden naar het onbewuste verhaal in je hoofd dat jij jezelf verteld. Dit gaat verder en omvat onbewuste belemmeringen.

Worstelwoorden zijn woorden of korte zinnetjes te herkennen als

A kenmerk van jou

Woorden waarvan je absoluut NIET wilt dat mensen dat van jou vinden, tegen jou zeggen, dat jij zo bekend staat!

Bijvoorbeeld arrogant, lui, oneerlijk. Daardoor houdt je je in en klein (want anders arrogant). Je ziet jou nooit stilzitten op de bank met een boek of meestal als laatste vertrekken van je werk (want dat zou lui zijn). Of zelfs het kleinste leugentje om bestwil komt jouw lippen niet over én je noemt ook alle ins en outs (want anders oneerlijk).

of

B thema in je leven

Woorden die als een thema jouw leven bepalen waarbij jij heel extra veel doet (of laat) dan bij jou past of zelfs goed voor jou is.

Bijvoorbeeld je wilt lief gevonden worden, je hoort te leven waarbij je je kop niet boven het maaiveld hoort uit te steken, of je hebt altijd haarscherp aangevoeld dat je moet klaarstaan voor de ander.

Dat heeft als gevolg dat je je zelf telkens veel te ver voorbij rent om je werkzaamheden goed te doen. Want als je het goed doet krijg je misschien wel een compliment en dat voelt voor jou als erkenning en liefde.

Of je doet je talenten af als onbeduidend en je zet nooit de stap vooruit en zo komt je bedrijf ook niet goed van de grond (kop niet boven het maaiveld-gedachtegoed). En door altijd klaar te staan voor die ander, ga je volledig voorbij aan je eigen behoeften en verlangens en maakt dat jou tot een schim van wie je eigenlijk bent.

Inspiratiegids

In mijn gratis Inspiratiegids Verander je verhaal, verander je leven! schrijf ik hier meer over en staan voorbeelden van anderen.

Ik nodig je daar, en hier! uit jouw Worstelwoord naar mij te mailen. Dan ga ik daar kort een reactie op geven in de vorm van je een ander gezichtspunt aanbieden, ik stel je vragen die je op nieuwe gedachten kunnen brengen.

Dit doe ik kosteloos, omdat ik je wens dat het minder zwaar voor je wordt. Als een kennismaking met wat ik goed kan; Woordfluisteren.

Vraag hier mijn gratis Inspiratiegids aan plus mail mij jouw Worstelwoord via ans@studiosprankel.info

Woensdag 1 juli ga ik via mijn zakelijke Facebookpagina live woordfluisteren! Like de pagina, zet het in je agenda en neem deel!