Worstelwoorden bepalen je doen en laten! Doorbreek jouw worsteling en krijg meer energie!

Worstelwoorden lijken op onbewuste blokkades of belemmerende overtuigingen, maar gaan veel verder! Worstelwoorden zijn namelijk een soort samenvatting van een heel verhaal in jouw hoofd. Over hoe het zou moeten zijn, of juist niet. Dit verhaal vormt jouw leven; het maakt dat jij dagelijks, op meerdere vlakken bepaalde keuzes maakt. Keuzes die leiden tot iets wat je vaak niet (meer) wilt, maar je toch blijft doen. Deze interne strijd kost je enorm veel energie!

Tags: #belemmerendeovertuigingen #blokkades #stuggles #onbewust #verhaal in je hoofd #worstelwoorden #doorbraak #oplossingen #woordfluisteraar #energie

Iedereen

  • Iedereen heeft worstelwoorden
  • Worstel woorden leiden naar het onbewuste verhaal in je hoofd dat jij jezelf vertelt. Dit gaat verder, én omvat, onbewuste belemmeringen.

persoonlijkheidskenmerken en thema’s

Worstelwoorden zijn woorden of korte zinnetjes te herkennen in twee aspecten:

A kenmerk van jou

Woorden waarvan je absoluut NIET wilt dat mensen dat van jou vinden, tegen jou zeggen, dat jij zo bekend staat!

Bijvoorbeeld arrogant, lui, oneerlijk. Daardoor houd je je in en klein (want anders arrogant). Je ziet jou nooit stilzitten op de bank met een boek, of meestal als laatste vertrekken van je werk (want dat zou lui zijn). Heeft jouw worstelwoord te maken met oneerlijkheid dan komt zelfs het kleinste leugentje om bestwil komt jouw lippen niet over.

of

B thema in je leven

Woorden die als een thema jouw leven bepalen, waarbij jij heel extra veel doet (of laat) dan bij jou past of zelfs goed voor jou is!

Bijvoorbeeld je wilt lief gevonden worden, je hoort te leven waarbij je je kop niet boven het maaiveld hoort uit te steken, of je hebt altijd haarscherp aangevoeld dat je moet klaarstaan voor de ander.

Dat heeft als gevolg dat je je zelf telkens veel te ver voorbij rent om je werkzaamheden goed te doen. Want als je het goed doet krijg je misschien wel een compliment en dat voelt voor jou als erkenning en liefde.

Of je doet je talenten af als onbeduidend en je zet nooit de stap vooruit en zo komt je bedrijf (als je bijvoorbeeld een missieonderneming hebt) ook niet goed van de grond (kop niet boven het maaiveld-gedachtegoed). En door altijd klaar te staan voor die ander, ga je volledig voorbij aan je eigen behoeften en verlangens en maakt dat jou tot een schim van wie je eigenlijk bent.

Overtuigingen, blokkades, struggles

Hoe je jouw leven daardoor (onbewust en vaak zelfs onbewust) hebt ingericht, geeft aan dat het verder gaat dan een blokkade, onhandige overtuiging. Het vormt jouw verhaal, jouw leven!

Op heel veel vlakken.

Dagelijks!

En dit kost je bakken met energie! Het kan zelfs zijn dat je chronisch klachten er door gaat ervaren.

Inspiratiegids

In mijn gratis Inspiratiegids Verander je verhaal, verander je leven! schrijf ik hier meer over en staan voorbeelden van anderen.

Ik nodig je daar, en hier! uit jouw Worstelwoord naar mij te mailen. Dan ga ik daar kort een reactie op geven in de vorm van je een ander gezichtspunt aanbieden, ik stel je vragen die je op nieuwe gedachten kunnen brengen.

Dit doe ik kosteloos, omdat ik je wens dat het minder zwaar voor je wordt. Als een kennismaking met wat ik goed kan; Woordfluisteren.

Vraag hier mijn gratis Inspiratiegids aan plus mail mij jouw Worstelwoord via ans@studiosprankel.info

Let op missie-onderneemsters:

Jij bent je bedrijf. Dus struggles als zichtbaarheid, je waarde voelen en juiste prijzen vragen, je 1 van de 1000 voelen, los je op persoonlijk vlak op. Daarom is het Leef vanuit jouw kern programma dat ik aanbied, juist OOK bedoelt voor missie-ondernemers (of die dat willen worden!) Check vooral die pagina als je dit herkent. Want het is de bedoeling dat jij jouw licht schijnt en niet langer tegenhoudt.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!