Wat zeiden anderen

Mijn kern (leren) voelen Zelf worstelde ik al een tijd met ‘zin’, zingeving en zinloosheid. Via een search op internet, kwam ik bij Worstelwoord uit. Wat Ans op haar website schrijft, raakte aan mijn zoektocht.
Intuïtief voelde ik dat ik wilde kennismaken. En dat ik wel wat ondersteuning kon gebruiken bij het verstevigen van mijn proces van mijn huidige baan, naar een plek voor mezelf creëren. Dat proces is al een tijdje bezig en hoewel ik erg veel zin heb om mijn eigenplek te bouwen, bleef de ‘zinloosheid’ terugkeren. Omgedraaid heeft het te maken met ‘wat is mijn eigen kern en voel ik deze?’. Ik voel mijn kern zeker, maar raak er ook uit contact mee.
Dat wilde ik graag onderzoeken met Ans. 
In 3 sessies hebben we elkaar leren kennen, patronen onderzocht en een aantal belangrijkethema’s doorvoeld. Daarbij hebben visualisaties geholpen. Hoewel de sessies online zijn geweest, heeft dat voor mij goed gewerkt.
Het is de kracht van Ans, dat ze luistert, doorvraagt en checkt. Waarbij ze zichzelf als instrument gebruikt om mee te voelen. Ze is helder in haar analyse, wat ze ook op zachte wijze kan teruggeven. Dat heeft mij enorm geholpen om een aantal persoonlijke dingen aan te kunnen kijken. Het is fijn om begrip te vinden, zonder oordeel .Voor mij hebben de sessies energie en ruimte geven om zelfverzekerder te staan. 
Ik kijk er nu erg naar uit om dit nieuwe aan te gaan, wetende dat ik de verbinding met mijn kern steeds opnieuw kan opzoeken. 
Dit gun ik iedereen eigenlijk. Het zou de wereld nog een stukje mooier maken.
En ik zie Ans als een coach, een steunpunt, die ik zeker opnieuw zou opzoeken.
(I. uit D.)

Onstopbaar proces “K was heel verrast wat voor effect het benoemen en ´ontmantelen´ van dat ene worstelwoord bij me had. Ik wist niet wat n ontlading dit kon geven en heb voor mezelf ontdekt dat dit idd. nog verweven zit in allerlei andere zaken en worstelwoorden.Het heeft voor mij n proces in gang gezet dat ik niet meer kon/kan tegenhouden. K voelde me de dagen nadien loodzwaar, moe, leeg en alsof ik ganse nacht gehuild had. En ik voelde zo´n intens verdriet. 
K ben echt geschrokken van mezelf. Wat zo verborgen zat, werd nu in het licht gebracht.Ookal voelde het niet fijn, toch weet ik dat het nodig was dat ik hierdoor heen ging en dat het nadien bevrijdend is.
Dus van harte dankjewel!”
Ariana uit Belgie

Het verhaal is daadwerkelijk veranderd! Een vriendin wees mij op de E-cursus “Grip op energie’ van Ans Rozendal en na die drie weken voelde ik dat ik nog wel meer te ont-dekken had.Ik legde contact met Ans en samen keken we of dit het juiste moment was, we konden meteen even voelen of we een klik hadden om samen te werken. Door de maatregelen rondom Corona zou het hele proces via beeldbellen gaan. Na een voorbereiding met huiswerk; een intensieve intake en een nog intensievere doorbraaksessie, zijn er zaken ge-herschikt voor mij. Het verhaal is daadwerkelijk veranderd. Of alles nu is opgelost? Dat niet. Ik mag het nog meer naar binnen leven, want wéten is één ding…Ans zette zich neer als een betrouwbare, bevlogen, enthousiaste, invoelende en opgewekte coach, die mij met informatie, inzichten, opdrachten en oefeningen meenam op reis. Het voelde veilig, vertrouwd en ik voelde me gehoord, gezien en gekend. (Bovendien, ik vond het een feestje om wat betreft sensitiviteit zo begrepen en herkend te worden!) Wat wil een mens nog meer? Aanrader! Ester Douma – Bruijgoms www.koesterrutten.nl

Open en zorgzaam weet Ans precies de juiste snaar te raken, waardoor je gaat trillen zoals je bedoeld bent. Sacha Brienesse, kunstenares en moeder

Krachtig en ontspannend. Ik mocht Ans mijn worstelwoord laten weten. Eerst had ik geen idee wat dat was. Maar ik bleek er toch een te hebben. Tijdens ons telefoongesprek stelde Ans super verhelderende vragen. Ik keek met andere ogen naar dit woord waar ik allerlei vervelende herinneringen en gevoelens bij had. Ans reikte mij een mooi toverwoord aan dat de lading van mijn worstelwoord haalde en veel opluchting bracht. Zelf had ik dat nooit gekund. Geniaal hoe krachtig Ans’ toverwoord werkt. Ik voel er veel ontspanning door. Jij kunt ook zo’n toverwoord ontvangen, hoe mooi is dat! Brenda Serrée Branding Diva en Ikigai expert via linkedin

Niet kijken naar wat waar is vanuit mijn hoofd, maar vanuit mijn hart. De sessies bij Ans hebben me veel helderheid gegeven. Wat ik heel fijn vond, was dat ze me liet voelen wat voor mij belangrijk is. Vaak kunnen we het niet goed onder woorden brengen, maar voelen we heel goed of iets klopt of niet. Ze liet me voelen welk woord aandacht wilde en wat dat woord voor mij betekende. Van daaruit hebben we gekeken of de dingen die ik vond/vind waar zijn of dat ik die vanuit mijn hoofd heb bedacht. Niet kijken naar wat waar is vanuit mijn hoofd, maar vanuit mijn hart. Dit heeft me veel helderheid en verrassende inzichten gegeven waar ik nu zelf verder mee kan. Dank je wel Ans! Marleen Backhuijs, communicatiemedewerkster en moeder van 2 kind

Nu merken waar ik voor sta. De Doorbraaksessie die ik kortgeleden bij Ans had ervaarde ik als ontspannen en tegelijk intens. Ik voelde mij verbonden met haar door de manier op ze het gesprek faciliteerde, middels vragen, aandachtig luisteren en reflectie. Hierdoor voelde ik mij gehoord en op mijn gemak. Juist dat vond ik belangrijk omdat het gesprek mij inhoudelijk emotioneel raakte en één en ander in mij losmaakte. Ans’ aanwezigheid en aandacht hielp mij die emoties te reguleren en dichter bij mijzelf te komen. Sinds de sessie merk ik dat ik duidelijker zie waar ik voor sta en met wie of wat ik mij wel of niet wil verbinden, mijn tijd en aandacht wil schenken en waarin ik wil investeren. Mireille van Bremen, visual Communication & Facilitation Trainer, Graphic recorder at the Visual Catalyst

Worsteling voelen, benoemen en verwoorden. Ans heeft de gave om aan te voelen wat er diep van binnen bij jou speelt. Waar je nog mee worstelt. En waar je nog tegenaan loopt. En dat niet alleen: ze weet dit ook nog heel goed te benoemen en te verwoorden (met alle liefde en wijsheid). Ze heeft mij dan ook een paar prachtige eyeopeners gegeven, waar ik echt mee verder kon. Dank lieve Ans! Ilse de Boer, schrijfcoach storyteller & marketingcoach bij Bewustwoording | freelance redacteur & tekstschrijver bij IDB Communicatie

Ik kan weer verder. Ans weet met een enkel woord de lading van een oud verhaal 180 graden om te draaien, zodat ik weer verder kan. Door precies de goede vragen te stellen ontdekte ik zelf waar dat verhaal vandaan kwam. 
En vooral door te benoemen wat er tussen de regels door niet gezegd werd, raakte ze bij mij de kern van mijn probleem. 
Een probleem is niet het goede woord, maar ik weet even geen betere. Daarvoor moet je echt bij Ans zijn. (Kunstenares en moeder van ‘ergens in de 50’)

De kern geraakt. Ja het was kort maar krachtig!! Je wist precies de kern te raken met 1 zin.. bijzonder en mooi! Dankbaar dat je dit me dit hebt teruggegeven! Ik wens je veel prachtige sprankelsessies toe! Laura Vermeulen – Glaasser over de Sprankelsessie? (met Laura was de sessie na een kwartier voorbij, meer was niet nodig. Een Sprankelsessie is de verkorte voorloper van het huidige Doorbraaktraject):

Focus op wat nu te doen. Ik heb met Ans recent een sprankelsessie gehad, een hoop dingen die spelen in mijn leven en Ans hielp me door te focussen op wat er nu op dit moment te doen is. Dankbaar zijn voor dat wat er allemaal in je leven is kan helpen de minder leuke dingen ook aan te kunnen. Ans staat stevig in haar rol als coach, kan zijn met wat er is zonder het voor je op te willen lossen. Dank je wel Ans!  Judith Hompe E-mailmarketingexpert en coahc bij La Vie – werken met nieuwsbrieven

Helderer en meer energie. Het is echt een aanrader. Een half uur later is mijn hoofd weer wat helderder en heb ik meer energie. Hoe fijn is dat! Dank je Ans Rozendal voor je tips. Nu over tot actie! Ilse Ebbers-Dekkers inmiddels leefstijlcoach bij Fit alive en moeder over de Sprankelsessie (is de verkorte voorloper van het huidige Doorbraaktraject)

“Afgelopen woensdagavond heb ik een lezing van je gevolgd die op mij veel indruk heeft gemaakt. Bij deze geef ik me ook op voor de workshop ‘Jij en jouw hoog sensitieve kind’.
“Zeer informatief.”
“Duidelijk en herkenbare uitleg.”
“Herkenbaar in voorbeelden en veel tips gekregen.”
Deelnemers na in-company training over HSP

Ans je raakt me. Net als dat ik zoveel liefde en tijd voel bij alles wat jij doet en brengt. Zo wil ik het ook. Moeder met hoog sensitief kind van bijna 3:

Meisje van 9:
“Ik vond de cursus heel leuk! Ik had eigenlijk helemaal niet door dat ik aan het leren was, zo leuk vond ik het!”
“Ik voel me veel rustiger door de dingen die ik bij jou leer tijdens deze cursus”
Jongen van 10 “Nu heb ik geleerd hoe ik zelf de baas kan blijven over wat ik denk. Ik hield niet zo van de oefeningen. Toch doe ik iedere dag die ene yogaoefening en die helpt mij enorm. Daar wordt ik weer rustig van. Ook wordt ik sneller weer vrolijker en minder lang boos of verdrietig. Dan ruim ik mijn hoofd op. Of ik adem een minuutje op jouw manier.”

Diverse moeders over de workshop ‘Jij en jouw hoog sensitieve kind’:

Moeder van 4 kinderen:
“Veel aan gehad, ik geef het cijfer 9”