Waarom we snakken naar erkenning!

Erken
Er-ken; het deel van wat ER is, dat deel KENnen, begrijpen, zien, willen ontmoeten.

Veel mensen snakken naar erkenning. Ze willen eenvoudig weg dat wat van hen IS, dat dat gekend wordt. Dat de wereld er van weet, er kennis van heeft.
Er hoeft dan nog niet eens van alles mee gedaan worden, of op gereageerd worden. Vergelijk dit met een ingekomen brief waar ‘kennis van is genomen’.

Bij het ‘kennen’ gaat het niet om de negatieve connotatie (ja ja dat kennen we nu wel van hem!) Maar van de dingen die een persoon kenmerkt, wat iemand kan.

Als iemand dat van hen kent, en dit wordt erkent, dan vindt er een actie plaats op energetisch niveau. De persoon voelt zich IN wezen erkent; het wezenlijke van die persoon wordt erkent.

Erkennen is dan; weten dat het er is.

Daarom is het belangrijk dat je je tribe vindt; een groep mensen, soms is er maar 1 nodig; die dat wezenlijke van jou KAN herkennen. Omdat die gene dat zelf ook zo heeft. Omdat die gene in staat is om dat wezenlijke te zien.

Heb je tot nu toe als volwassene jouw tribe, of die ene nog niet vonden die het wezenlijk in jou kan herkennen, erkennen, dan kan dat ontzettend eenzaam voelen.

We verwarren die eenzaamheid, en alle andere vervelende gevoelens van afwijzing, onbegrepen voelen, enzovoort met ‘van geen waarde’.

Jouw wezenlijkheid is nog niet (voor jezelf voldoende) erkent. Dat leidt tot de denkfout dat jij denkt dat jouw wezen, wie jij in wezen bent en, of, wat jij in wezen kan, dat daar geen plek voor is op de wereld.

Dat kan ontzetten pijnlijk voelen!

(Bovendien, als je je waarde niet weet, voelt, beseft, dan is het ook lastig een prijs te bepalen voor je dienst/product. Een prijs die echt goed voelt en recht doet aan het aanbod!)

Dat gevoel pijnlijke gevoel mag er zijn. En: ik wil je graag leren, dat dat dus een gevolg is van je eigen denkfout.

Je hebt alleen je tribe nog niet gevonden.
Tot je die vindt, is er een enorm fijn iets dat jij voor jezelf kunt doen;

Jezelf erkennen.

Dat mag.
Dat kan.
En wil je daar wat hulp van mij, kijk dan eens bij het Doorbraaktraject of mail me ans@studiosprankel.info

Door liefde,
Ans

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!