Verlang je naar meer lichtheid in je leven?

Als je al zo lang leeft volgens hoe het hoort…

Als je al zo lang leeft volgens een verhaal dat niet de jouwe is…

Als je al zo lang in de overlevingsmodus leeft…

Hoe weet je dan wat leven op je eigen trillingsfrequentie is? Hoe doe je dat, als je dat wellicht nog nooit hebt geleerd?

Is het überhaupt mogelijk, als een soort vanaf nu helemaal opnieuw te beginnen?

Toch zijn dit onbewust DE vragen die veel mensen stellen. Vanuit de gedachte dat hoe het nu gaat ‘het ook niet alles is’.

Nu voelt het zwaar, stroperig. Alsof je wordt tegengehouden door iets wat je niet kan zien of vastpakken en toch heeft het je in de greep.

Verhalen die je hebt aangenomen of gecreëerd hebben jou gevormd. Kun je die bladzijde zomaar omslaan en een nieuw hoofdstuk beginnen? (Ik vermoed dat jouw ervaring nee is.)

Zwaarte vs. lichtheid

Als je telkens een zwaarte voelt in je leven (of in je lijf of bedrijf), dan komt dit omdat wat bij die zwaarte hoort afwijkt van jouw essentie. Zou het helemaal bij jou passen, dan zou je het niet als zwaar ervaren.

Jouw eigenlijke trillingsfrequentie is van oorsprong een ‘hogere’. Hierbij slaat ‘hoger’ niet op fysiek hoger, of qua machtsverhouding hoger c.q. beter dan een ander, maar een hoger getal, als in lichter; met een dunnere dichtheid.

Als je een ‘dunnere dichtheid’ hebt, qua fysiek lijf, qua trillingsfrequentie, dan kan het licht in principe makkelijker door jou heen schijnen.

Daar waar jij zwaarte en donkerte ervaart in je leven (of lijf, bedrijf) kan het licht minder goed doorheen schijnen.

Met licht wordt bedoeld energie, het al wat is, of de bron, God, Christuslicht, of hoe jij dit omschrijft.

Dit is precies wat jij ervaart, maar wellicht nog geen woorden aan kon geven. Als je veel zwaarte ervaart, dan frustreert het je, omdat je zo graag meer lichtheid wilt ervaren én door jou heen op aarde wilt brengen.

Het steeds meer in je eigen trillingsfrequentie komen en hier vanuit leven, is dan heel simpel gezegd: het zorgen dat er steeds meer licht door jou heen kan stromen.

Verleden vs. hier en nu

Alles wat je tot nu toe gedaan hebt, geleefd hebt, heeft je voorbereid op nu.

Het heeft je hier gebracht.

Hier en nu.

Omdat het zo is gegaan, ben jij nu op een punt beland dat je dit leest. Dat je verandering wilt. Dat je in staat bent iets op te pikken wat je wordt aangeboden, om de zwaarte te kunnen (be)grijpen en veranderen.

De zwaarte die je ervaart heeft een boodschap; een eigen verhaal te vertellen. En ook een oplossing in zich, de clou van het verhaal. Jij kunt zorgen voor de plottwist; de verandering in het verhaal tot nu toe.

Jij kunt stappen zetten om dit zware verhaal te veranderen. Ook voor iets dat in het verleden heeft plaats gehad. Bij jou. Of bij anderen via het ‘verhaal’ dat je hebt aangenomen.

Dat verhaal, met die zwaarte was zoals het was. Het heeft niet anders kunnen gaan, anders was het anders gegaan. Hoe pijnlijk en vervelend dat ook was, het was gegaan zoals het ging. Hier en nu kun jij anders met dit verhaal omgaan, dat is iets dat jij kunt doen. Dan wordt dat verhaal minder zwaar, is er meer ruimte en ontspanning voor de lichtheid.

Blijven vs. veranderen

Ik heb op 1A4tje een simpele zeer effectieve tool gemaakt dat je hierbij kunt inzetten. Deze kun jij aanvragen, zet simpelweg ‘lichter’ in een reactie. Hier kun je zelf mee aan de slag, hier en nu. (Geen funnel of bot, just me.) ans@ansrozendal.nl

Zelf een nieuw verhaal kunnen schrijven over jouw leven (lijf of bedrijf); boek een inzichtsessie van 90 minuten.

Deel dit artikel via:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!