Vergroot je effect door méér te doen van het TEGENOVERGESTELDE

Je hebt barstens veel invloed op je eigen geluk door simpelweg meer van het tegenovergestelde te doen! Iedereen weet; als je wilt afvallen moet je minder calorieën innemen. Maar wat ook werkt is het omgekeerde: MEER water drinken, MEER bewegen, MEER energie steken in een voedingspatroon dat ervoor zorgt dat je minder zwaar wordt. Het is een vaak eenvoudiger én je hebt ontzettend veel invloed op de dingen die je méér kunt doen, zelfs als het gaat om meer geluk ervaren!

Minder onrust

Je weet het zeker! Je gaat je geheid gelukkiger voelen als je onrust weg zou zijn. Je bedenkt je dat je vooral meer rust nodig hebt. Dan kun je energie steken in ontspanning zoals yoga, mediteren, vakantie.

Of je benadert het vanaf de andere kant door meer te  doen van het tegenovergestelde; je gaat actief MEER dingen weghalen die voor onrust zorgen. Bijvoorbeeld je bureau leger maken. Je maakt een structuur in de was, vouw, strijkdagen. Je hebt geen 20 kussentjes meer op de bank, maar 2.

Je hoeft dan minder spullen te verzorgen en houdt uiteindelijk tijd en energie over. Dit an sich maakt indirect al dat je je gelukkiger gaat voelen. En dan kun je die extra tijd en energie ook nog eens besteden aan iets waar jij je direct gelukkiger door gaat voelen.

Ook kan juist MEER bewegen je helpen, als je denkt dat je rust nodig hebt. De fysieke inspanning kan helpen afvalstoffen af te voeren, ervaringen verwerken en je geest helder te krijgen. Je lichaam en geest ervaren dan meer van die fijne alfagolven en gelukshormonen, en dat wordt benoemd als flow, ontspanning of tada: geluksgevoel!

Meer vertrouwen

Meer geluk kunnen ervaren kan een kwestie zijn van MEER dingen loslaten die niet meer bij je passen op immaterieel gebied. Stel jij bent de ‘regeltante’, maar je bent eigenlijk helemaal niet zo gelukkig met die rol, de verantwoordelijkheid, alle acties die jij moet uitvoeren. Zou je gelukkiger worden als je leert MEER te vertrouwen op een goede uitkomst als je eens iets overdraagt?

En voor de perfectionisten onder ons; het kost heel veel tijd en onnoemelijk veel energie om altijd alle dingen perfect te doen. Plus dat je er ook nog eens heel veel spanning door krijgt. Helpt het je als je MEER leer je perfectionisme los te laten? Als je MEER leert hoe je het veiliger voor jezelf kunt maken als iets niet perfect is. Als je MEER leert vertrouwen op je improvisatievermogen iets te herstellen op het moment dat het nodig mocht zijn. Als je MEER leert vertrouwen op dat de wereld niet vergaat als het simpelweg ‘genoeg’ is.

Als je leert vertrouwen dat jij simpelweg al genoeg bent!?

En wat als je je eens gaat bedenken waarom je eigenlijk meer geluk wilt najagen: wat is dat ‘geluk’ dan voor jou? En waarom kun je dit nu nog niet ervaren? Aan welke voorwaarde is nog niet voldaan?

En van wie is die voorwaarde eigenlijk?

Instant geluk

Actief loslaten wat anderen vinden dat jij zou moeten doen, wat geluk voor jou zou horen zijn. Echt, daar wordt je instant gelukkiger van!

Door actief meer van het tegenovergestelde doen heb je echt invloed om je gelukkiger te voelen! Wat ga jij actief MEER doen van het tegenovergestelde, zodat jouw ogen vandaag al meer gaan sprankelen?

Wil je hierbij coaching, kijk dan via menu wat ik voor je kan doen.

[ Dit artikel is eerder geplaatst via De Bewustzijnsschool Amsterdam onder de titel Waarom méér beter is dan minder. ]

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!