Ultieme vrijheid voel je wanneer je zelf jouw begrenzing kunt vormgeven

Ultieme vrijheid gaat helemaal niet over dat je alle ruimte hebt om alles te kunnen doen. Je denkt wel dat je dit verlangt, maar probeer het maar eens uit. Een week lang niets moeten en onbegrensd doorgaan.

Je krijgt vanzelf trek, en na een week volgt al een soort routine die je houvast  geeft om honger te voorkomen. Je gaat telkens enorm laat naar bed, want hé alles mag. Maar de dagen breken je op omdat je je brak voelt en dan heb je minder aan je zelf verkozen vakantie.

Niemand wil onbegrensd zijn. Dat is namelijk een voedingsbodem om je onveilig te voelen. Je hebt toch ergens behoefte aan weten waar je aan toe bent, herhaling omdat je anders telkens opnieuw het hele keuze proces doormoet wat veel tijd kost én het is ook fijn om te voelen waar je grenzen zijn wanneer je contact hebt met anderen. Dan weet je wanneer je ja of nee op een verzoek wilt zeggen.

Begrenzing

Onbegrensd is onveilig. Maar ultieme vrijheid is als je de grenzen zelf kunt bepalen. In Nederland kan dat nagenoeg 100 %, enkele beperkingen door de wet nagelaten. Toch voelen we ons juist vaak helemaal niet vrij.

Dit komt omdat we jammer genoeg heel bedreven zijn onszelf vrijheden in te perken, zonder dat we dit eigenlijk willen of zelfs bewust in zijn!

Innerlijke belemmeringen

Hierbij staan namelijk innerlijke belemmeringen aan het stuur. Deze zijn gebaseerd op iets dat we door de tijd heen hebben aangenomen of zelf gecreëerd. Het kan gaan door een opmerking, dat je energetisch iets hebt opgepikt vanuit je familie(geschiedenis), iets dat je heel bewust hebt meegemaakt of heel subtiel en onbewust dat nu sluimert op de achtergrond van je brein.

Dit heeft geleid tot een verhaal; een verhaal waarin jij iets hebt te doen, of te laten. Vaak weten we niet eens meer waar of wanneer precies dat is ontstaan. Maar de begrenzing er van voel je dagelijks des te meer. En daarmee voel je je niet vrij.

Patroon

Wat je wilt is je eigen ding doen. Maar dan komen er stemmetjes (die merk je bewust op). Of er ontstaat telkens iets waardoor je toch juist niet doet, wat je eigenlijk verlangt. En vooral dit laatste voelt enorm ingewikkeld. Hoe kan het dat je je verlangen niet tot uitvoering kan brengen. Dat het onderweg gesaboteerd lijkt te worden, door jezelf nota bene, zonder dat je dat wilt?!

Als je alle vrijheid lijkt te hebben, bijvoorbeeld in de vorm van alle gelegenheid qua tijd, financiën, niemand die je een strobreed in de weg legt, dan zijn het je innerlijke belemmeringen de remmende factoren om in vrijheid te leven. Een verhaal dat parallel aan jouw verlangen leeft, wat sterker is en daarmee de werkelijkheid wordt. In plaats van je vrij voelen om te doen wat je eigenlijk wilt.

Bewustwording

Wordt je bewust van je onbewuste verhaal en ontdek welke impact ze daadwerkelijk op jouw leven hebben. Dan kun je kiezen of je ze wilt behouden, of doorbreken. Ik kan je hierbij ondersteunen door middel van een Inzichtsessie (helderheid over wat gebeurt er nu eigenlijk, in de energie ook) of een Doorbraaktraject (verstaan wat je onbewust tegen jezelf zegt én dit doorbreken).

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!