Uitgeput en murw omdat je jouw levensenergie niet volgt

Ook wel: Teweeg-breng-eritis-angst

Als je alle beweegredenen en beslissingen waarom je iets juist niet doet, eens onder de loep gaat nemen, dan zou je zien dat het neerkomt op 1 van de volgende 2 thema’s;

Je bent bang voor iets. Dat je iets overkomt, dat je het niet aankunt, dat je wordt afgewezen. Enzovoort. Jij bent dan een tekort, een te veel, een te dom. Of er overkomt je iets wat je niet aankan of geen invloed op hebt. Dit zijn angsten waarbij je afhankelijk voelt (of daadwerkelijk bent zoals natuurrampen ed) van iets of iemand buiten jezelf.

Of, nog steeds het thema bang, maar dan heel specifiek; je bent bang voor jezelf!

Prestatie-angst

Je bent bang voor datgene dat je tot nu toe hebt afgewezen, maar feitelijk juist één van jouw grootste kenmerken is. Je zou kunnen zeggen; je bent bang voor je kracht. Voor je grootsheid. Voor jouw mogelijkheden.

Je bent bang voor wat jijzelf teweeg zou kunnen brengen.

Een voorbeeld; je broers en zussen hebben altijd onderling strijd, lopen pochen over wat zij goed kunnen. Dat gaat altijd gepaard met tegen elkaar opboksen. Daarbij voel jij onderhuids de verwijdering, het afzetten, de polarisatie. Omdat jijzelf als drijfveren inclusie, verbondenheid en acceptatie hebt, botst de houding van je broers / zussen met jouw houding. Botst met jouw energie, met hoe jij in de wereld wil bewegen.

Uiteindelijk volgt tijdens het opgroeien met deze broers en zussen jouw innerlijke conclusies; laten zien dat je iets beter kan, zorgt voor strijd. Er volgt verwijdering als je van jezelf laat zien wat je goed kan. Dus ik laat niet zien wat ik goed kan.

Daarmee krijgen jouw krachten, jouw talenten, geen ruimte, geen aandacht. Geen voeding en ondersteuning, zelfs geen levenslicht om het zo maar te zeggen. Eerder ben je jouw energie aan het inzetten om de in jou van nature aanwezige kenmerken te ontkennen en onderdrukken.

Tegenwerken

Je went je levensenergie aan om je levenskracht tegen te werken.

Wat zul jij moe zijn.

Murw.

Zoekende.

En je buiten jezelf voelen.

Dat zijn namelijk de gevolgen als je niet meer stoelt OP je kernkwaliteiten. Je kunt er letterlijk niet op zitten. Niet op uitrusten. Niet op laten meevoeren. Omdat je er juist altijd tegen aan het strijden bent…

Het afwijzen van jouw talenten, krachten, gebeurt continu. Met alles wat je in je hebt, omdat je de manier waarop je broers en zussen er mee omgaan, afwijst als wenselijk voor jezelf. En tot nu toe wist je niet, dat er ook andere manieren waren.

Hierboven staat een voorbeeld, wat in deze gezinssituatie gebeurde. Maar het is ook van toepassing op de dingen waar jij van jezelf bang voor bent om teweeg te kunnen brengen.

Uiteindelijk koos ook jij door omstandigheden ervoor, dat het beter was jouw talenten en krachten niet te volgen, omdat bepaalde onderdelen ervan zijn ingezet/getoond op een manier die niet bij jou pasten en jij daarom het hele onderwerp als ‘onwenselijk’ hebt afgedaan.

Missie-ondernemers

Dit zie ik ook heel veel bij ZZP’er, juist bij vrouwen die bezig zijn met bewustheidsontwikkeling en als missie-ondernemers aan de slag gaan (of willen). Het lukt ze niet om de stap te zetten daadwerkelijk te gaan uitdragen waar ze juist zo sterk in zijn! Dan loopt hun bedrijf minder goed, krijgen ze niet de klanten die ze eigenlijk willen, past het aanbod niet goed bij ze. Het loopt niet lekker. Ze maken geen winst. Maar ze kunnen ook niet NIET met hun onderneming (die immers henzelf zo vertegenwoordigd) bezig zijn.

Lean in your magic

Het erkennen van je kracht, je talenten, laat staan ze daadwerkelijk gaan inzetten, vergt van jou dat je een andere mening zou moeten kunnen aanwenden over de onderdelen van die kracht en talenten die je al zo lang hebt afgewezen.

Het vergt flexibiliteit in denken. Het vergt open kunnen staan voor opties. Het vergt überhaupt inzet en energie om dat aan te gaan. Een handig hulpmiddel hierbij, is te bedenken dat een medaille ook altijd 2 kanten heeft. Of het ying-yangsymbool; iets van het ene, heeft altijd ook het omgekeerde van het tegenovergestelde in zich. Als je zo weet te kijken, onderzoeken, dan train je je hersenen open te staan voor mogelijkheden.

Kernkrachtig

Kernkrachtig doen, zijn, leven! Passend bij jou. Bij wie jij in weze bent. Dan ga je met je eigen energie MEE werken, leven, zijn, doen, ervaren, genieten.

Het doorbreken van het jaren geleden in gang gezette manier, keuze, die jou zo tegen werkt, welke jou zo veel energie kost, kan! Ik heb al tientallen mensen met mijn doorbraaktraject precies hiermee geholpen.

Aan de andere kant van de doorbraak liggen ontspanning, zelfvertrouwen, mogelijkheden, het volgen van jouw levensenergie.

Hoeveel energie zou het jou schelen als je niet meer TEGEN maar MET je energie kan leven?

Hoeveel meer mensen kun jij bereiken en als klant bedienen als je op die manier in je bedrijf aanwezig kunt zijn?

PS 1 Ik heb vóór de grote vakantie nog plek voor 1 persoon voor een Doorbraaktraject (privé) of een Business Breakthrough (voor missie-onderneemsters). Mail me als jij deze plek wilt reserveren! ans@studiosprankel.info

PS 2Anders kijken naar de dingen die je eigenlijk niet wilt, alwijst; de ying in de yang leren zien en andersom: vraag mijn gratis Inspiratiegids aan Verander je verhaal, verander je leven!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!