The inner realising man

Het deel van je innerlijke realising man gaat over begeestert en met focus, doelgerichte actie ondernemen. Waarbij je acties voortkomen uit wat bij jou past en jij te doen hebt.

In ultieme vorm is het jezelf zijn. Als je helemaal gecenterd bent in jezelf en het wezenlijke van jou door je heen kan laten stromen, dit de juiste plaats geeft en faciliteert dan rest niets meer dan ‘zijn’. Jezelf zijn.

Acties stromen dan door je heen, vloeiend en daarbij heb je een ontspannen gevoel. Met de zekerheid dat het zo bedoeld is. En helemaal goed is zoals het is. Dat jij helemaal goed bent zoals je bent en dat je je keuzes en acties hierop baseert.

Symbool

Als je alleen nog maar hoeft te zijn, niets minder, niets meer. Je niet beter of minder hoeft voor te doen, niet te verhouden tot anderen, dan kunnen je ontspannen en in flow je acties doen; jezelf realiseren op aarde. Het symbool dat ik hierbij hanteer is vuur. Door je zelfverzekerd en op je plek te voelen, de dingen te doen die je te doen hebt, dat gaat gepassioneerd, vurig.

Tegenwerkend

Als je te graag wilt, je hebt bijvoorbeeld een goed idee, of je wilt graag goed doen. Maar je voelt je niet zeker, staat niet echt op de plek dat het aan jou is om je daar druk over te maken. Of je schiet in de actie, zonder je plannen goed te overdenken, dan kun je uiteindelijk oververhit raken. Omdat het niet lukt, je gefrustreerd wordt.

Of er ontstaat veel wrijving, maar weinig concrete bijdragende actie. Misschien ben je zo druk bezig dat de stoom je uit de oren komt.

Bijdragend

Telkens zorgvuldig voelen; is dit aan mij om te doen? Sta ik hiermee op mijn plek? Ook de ‘voorwaarden’ waar je innerlijke educated man faciliteert zijn belangrijk. Zodat je acties gekanaliseerd zijn. Dan kun je focus in je actie aanbrengen en recht op je doel afgaan.

Mensen herkennen het als alle 4 innerlijke (groot)ouders in balans zijn en je dan actie onderneemt; het gaat een soort van logisch. Je beweegt je als lijkt het in een gel; er is geen ruis, niets wat er niet bij hoort kan ‘aanhaken’, je beweegt je in je eigen ontspannen ruimte. Die ruimte is precies groot genoeg, heeft precies de juiste plaats, heeft alles wat nodig is om tot realisatie te komen. Het heeft verbinding met de aarde (goed gegrond, niet uit je hoofd leven) en met je wezenlijke ik. Je lijf voelt als een omhulsel dat precies goed is. Er zijn geen vragen, het voelt helemaal goed en als de bedoeling.

Je durft te vertrouwen dat wat je tegenkomt onderweg bijdragend is aan het realiseren van jouw wezenlijke ik, dat wat jij te doen hebt.  Is iets ter lering, dan neem je daar de verantwoordelijkheid in om hulp bij te vragen, zodat jij weer verder kunt met jouw pad. (Je doet het wel zelf, maar hoeft het niet alleen te doen.)

Uiteindelijk is je startpunt liefde; vanuit liefde voor jezelf kies je de juiste acties die jij nodig hebt.

Samenvatting

The inner realising man is het deel dat gefocussed en gericht op je doel acties onderneemt. Uiteindelijk gaan al die acties over het ‘zijn’. Jezelf zijn. Jezelf tot uiting brengen is jezelf zijn.

Het werkwoord is zijn en het symbool vuur.