The inner embodying woman

Het deel van je innerlijke embodying woman gaat over het belichamen van het wezenlijke van jou. Dat je het containt, plaats biedt en omhult in/met je lijf.

Dit is het deel dat je ziel in je lijf ontvangt, belichaamd en gewaar is. Bewustwording. Wording omdat de vrouw – als archetype- in staat is te creëren. Kortom dat je bedding geeft en zorg draagt voor je wezenlijke deel/ziel/zielsmissie in je lijf.

Dan kan je ziel gewaarworden in je lijf (het woord waarheid zit hier ook in). Je ziel kan door je lijf stromen. Het waarlijke, wezenlijke deel, van jou!

Symbool

Daarom hier het symbool water; water stroomt waar het kan. Als er obstakels/belemmeringen zijn, kan het minder goed doorstromen.

Ofwel; hoe meer je gecenterd bent in je lijf, hoe meer je in contact bent met je lijf, hoe meer vloeiend het wezenlijke van jou in je lijf aanwezig kan zijn en door jou heen stromen. Uiteindelijk door jou heen naar buiten toe.

Tegenwerkend

Als je veel met anderen bezig bent, je veel aantrekt wat anderen misschien van je denken of zelfs veel dingen doet voor anderen die niet bij jou passen, dan functioneer je ‘buiten jezelf’.  Het is heel lastig dan goed contact te hebben met wat jij zelf graag wilt en leuk vindt.

Je ziet wel eens mensen die qua lichaamshouding achterover hellen, of juist voorover of dat hun hoofd ‘voor’ hun lijf staat. Grote kans dat zij niet goed gecenterd zijn in zichzelf.  Ze dragen de hele wereld als last op hun schouders. Of ze distantiëren zich en hebben argwanend de houding van ‘kom maar op’ mij kan niets raken, door achterover te leunen.

Veel mensen voelen zich niet zichzelf. Voelen letterlijk hun lijf niet. Laat staan dat ze zich IN hun lijf voelen. Ze gaan (onbewust) actief weg van hun lijf, om maar niet zichzelf en hun gevoel te voelen. Door zich bijvoorbeeld over te geven aan overmatig eten, sporten, scrollen…

Dit kan vooral bij sensitievelingen ontstaan zijn doordat je omgeving de waarlijkheid van jouw waarneming (wat jij in staat was waar te nemen) niet wilde horen of geloven. Juist iets wat jij van nature zo goed kan – voelen en aanvoelen – werd niet geaccepteerd. Het kan zijn dat jij dit geïnternationaliseerd hebt door zelf ook dit deel van je zelf niet meer te accepteren. Het weer her-inneren van je sensitiviteit – wat begint met accepteren! – kan heling brengen.

Bijdragend

De kortste weg naar acceptatie is als je dit aan jezelf geeft. Het bij anderen willen halen, kan leiden tot deceptie of zelfs onmogelijk zijn. Omdat die ander het niet wil, kan of zelfs al overleden is.

Bijdragend bij het deel van je inner embodying woman zijn zelfkennis en contact houden met jezelf als je in contact bent met anderen. Het doorvoelen van je emoties, dat ze er mogen zijn, letterlijk ruimte er aan bieden! Goede zelfzorg, qua lichamelijke en geestelijke voeding, energetisch, en op alle  denkbare gebieden!

Samenvatting

The inner embodying woman is het deel waarbij het wezenlijke van jou belichaamd door er bedding en de juiste zorg aan te geven.

Het werkwoord is acceptatie en het symbool water.

Deze tekst is onderdeel van het programma Wat als alles kan! Wil je hier meer over weten, check deze link of stuur mij een berichtje ans@studiosprankel.info