The inner educated grandfather

Het deel van je innerlijke educated grandfather gaat over de ervaringen, scholing en levenswijsheid die je gaandeweg hebt opgedaan. Je oefent, kiest, ontdekt en uiteindelijk beheerst;  je bezit waarlijk meesterschap. Net zoals een opa door levenslange ervaring de meest handige manier weet om … een vis te vangen of een vuurtje te stoken in de buitenlucht. Of door schande en schade ondervonden heeft hoe je strategisch het beste een tactiek kunt inzetten of wanneer je beter even je mond kan houden.

Dit innerlijk deel kun je aanwenden om plaats te bieden en te faciliteren zodat het wezenlijke van jou, als het ware door je lijf heen, plaats krijgt en ondersteund wordt om hier op aarde te doen wat bij jou past.

Door in de energie toe te staan, je verantwoordelijkheid te nemen met de juiste facilitering, zorg je voor een stevig fundament zodat je jouw ding hier op aarde kunt doen. 

Symbool

Het symbool is aarde. Wat staat voor je plek in de wereld en gronding van jezelf in de aarde. Kun je het in de aarde fundament geven, dan geeft het steun en vergoot het je zelfvertrouwen en helpt het voorkomen dat je met alle winden meewaait.

Tegenwerkend

Je kunt wel erkennen (inner wise grandmother) en accepteren (inner embodying woman) wat bij jou hoort, maar als je geen plaats biedt, dan blijft het bij gedogen. Het deel  inner educated grandfather staat werkelijk toe. Het zorgt voor gronding en borging van jou en wat jij te doen hebt.

Door letterlijk te gronden/aarden/bewust tot jezelf te komen (of welke term jij hiervoor kiest) zorg je voor een stevig fundament.

Naast dat het toestaat vraagt het ook om verantwoordelijkheid te nemen, dat jij je eigen plek inneemt. Dat je niet op de plek van je ouders gaat staan, of van je  zus/broer, de buurvrouw, enzovoort. Dat je in je werk de taken doet die bij jou passen en niet het werk van anderen op je neemt, of iets doet wat niet bij jou past en je uit eindelijk leegloopt.

Bijdragend

Bezig zijn met je inner educated grandfather kan zelfs het startpunt zijn als je de andere innerlijke drie (groot)ouders nog niet zo helder hebt of goed weet wat daar mee te doen. Goed gronden is altijd heel fijn, maar ook heel belangrijk!

Zoals je voor de mannen misschien wel eens hebt gehoord over een ‘mancave’ is er een vrouwelijke tegenhanger de ‘sheshed’. Hoe dan ook een plek waar je helemaal je ontspannen zelf kan zijn. Je helemaal wentelen in wat jou blij en gelukkig maakt. Hoe meer zintuigen hierbij betrokken zijn, hoe fijner. Dus zorgt dat het er fijn ruikt, dat je heerlijk kunt wegzakken in een stoel, bank of mat. Misschien een ontspannend muziekje. Helemaal plek voor jou en voor wat jij fijn vindt en nodig hebt. Een heerlijke passieve manier van aarden.

Andere vormen om tot jezelf te komen en zo letterlijk te aarden zijn in de aarde werken met je handen. En vormen waarbij je een ‘diepe druk’ in je lijf ervaart, bijvoorbeeld door middel van schommelen, dansen, yoga, stampen, enzovoort.

Bijdragend is ook boeken, mensen en films opzoeken die je geestelijk voeden (faciliteren). En leren over of voorwaarden scheppen zodat jij je realising man faciliteert in wat hij te doen heeft. Bv een schildercursus volgen en de juiste kwasten inslaan. Ontdekken, oefenen en uitproberen, klaarzetten zodat als je werkelijk losgaat (het deel innerlijk realising man) je er helemaal klaar voor bent.

Samenvatting

The inner educated grandfather is het deel waarbij je plaats biedt en faciliteert zodat je jezelf uiteindelijk kunt verwezenlijken.

Het werkwoord is toestaan en het symbool aarde.

Dit is onderdeel van het programma Wat als alles kan! dat eind 2020 in testfase is met een aantal testpersonen. Vanaf januari 2021 start een nieuwe groep. Wil je meer info/deelnemen kijk dan op deze sitte