Samenwerkende innerlijke grootouders

(NB tekening van de symbolen zijn in de maak!)

Als je innerlijke wise grandmother en je innerlijke embodying woman helemaal op elkaar aansluiten, oftewel jouw wezenlijke jij wordt omhuld door jouw lijf, belichaamd door jou, dan kun je gecenterd in de wereld staan. Ook als je contact hebt met anderen.

Te veel/weinig; zit je niet in je lijf, doe je niet jouw ding, dan merk je veel tegenwerking, voel je je onvervuld, loop je leeg.

Beeld A: gecentered

Het symbool van de embodying woman is water. Als dit vrijelijk, zonder tegenwerkingen kan stromen, ook letterlijke in de wereld, dan ervaar je flow. De educated grandfather maakt dat er gelegenheid is voor dit ‘water’. Dammen die opgeworpen zijn, mogen geslecht. Daar neemt dit innerlijk deel de verantwoordelijkheid voor.

Te veel/weinig: ben je te veel met jou bezig, met wat jij allemaal voelt en ervaart, dan treden jouw gevoelens buiten hun oevers. Misschien voel je je dan vaak verdrietig, of vinden mensen dat je klaagt. Geeft je innerlijke educated grandfather niet de juiste afbakening, dan overstroomt het ook, of zorgen dammen (obstakels) en veel troep in de geul dat het water niet vloeiend haar eigen stroom kan volgen in haar eigen tempo.

Beeld B: flow (stromend water op de aarde)

Waar je innerlijke educated grandfather op de juiste manier faciliteert, kan het vuur van de realising man hartverwarmend uitdragen, verlichten, als een vuurtje de goede intentie verspreiden.

Te veel/weinig: te veel actie, vooral als die niet goed gegrond is, verschroeid. Is verzengend, niet fijn om bij te zijn, een ander wil daar niet zijn vingers aan branden (volgt jouw idee niet/haakt af). Zoals water buiten haar oevers kan treden, kan vuur onbedoeld steeds verder kruipen als het niet goed onder controle kan worden gehouden.

Beeld C: vuur in schaal (?)

Waar een goed idee, mooie intentie, jouw missie het onderwerp is voor de innerlijke realising man om actie op te ondernemen, dan voel je je begeesterd. Je voelt de passie voor je missie die van je afstroomt. Ook anderen zullen dit oppikken, je kunt anderen raken met jouw zijn, jouw thing to do. Je bent dan helemaal jezelf, moeiteloos én doet de acties op de juiste tijd die daarbij passen. Je sprankelt!

Te veel/weinig: heb je een mooi idee/missie, maar doe je niet de juiste acties dan raakt je het idee in het luchtledige. Zet je er te veel vuur achter dan voelen anderen zich overdonderd, en komt er van je plan/missie ook niet veel terecht omdat mensen afhaken. Of je ben te snel, dan heeft je mogelijke bijdrage geen tijd om te rijpen.

Beeld D:  geest / wolk en vuur komen samen, sprankelen, een toverstafje (?)