Ruis staat in de weg om bij jouw kern te komen

Als je niet goed bij je eigen kern kunt komen, dan heb je te maken met, laten we samenvatten; ‘ruis’. Het lukt dan niet om vanuit jezelf (en jeZelf) te leven en ondernemen.

Om te weten wat jij wilt,

wat jij kan,

waar je naar toe wilt,

wat je verlangen is,

wat van jou is en wat van die ander,

vraagt het dóór die ruis heen te komen.

Is de ruis weg, de mist, het gedoe,

de afstand naar jouw kern verkleind,

dàn worden vaak twee dingen duidelijk;

Het ene gaat over wie jij bent, wat jij wilt, wat je verlangt, enzovoort.

Het andere gaat over wat er gebeurt als je grenzen voelt wegvallen. Als je je niet meer binnen bepaalde voorwaarden, oordelen, hoe het hoorts hoeft te bewegen.

Het is dan niet meer loskomen van. Of je afzetten tegen. Of je vergelijken met anderen.


Er is dan een totaal nieuwe situatie voor jou, die je daarvoor nog niet ervoer. En dat kan angstig zijn.

Waar moet je dan naar toe.

Wat ga je dan doen.

Hoeveel moet je dan van jezelf geven, inhouden, pressen, loslaten.


Er is een soort ‘niets’ en tegelijkertijd ‘alles is mogelijk’.

Hier zijn, hier in bewegen, gaan, léven, ondernemen, vraagt iets aan je. Iets dat nieuw is. Je hebt dit immers nog niet eerder meegemaakt.

Wat hierbij ondersteunend is, en deze zul je ongetwijfeld voelen, zijn zelfvertrouwen, zelfzorg waaronder ook zelfregulatie.

En een houding waarbij je oordelen over je waarnemingen hebt op te schorten.

Nog even terug naar je leven voordat je door de ruis heen komt; meestal weet je dan wel waar je aan toe bent. Dit is ook belangrijk, ik licht hieronder waarom dat is en welk voordeel hier in zit.

Als je weet waar je aan toe bent, geeft dit herkenbaarheid.

Herkenbaarheid valt binnen de onderdelen waar veiligheid zich op baseert.

Minder herkenbaarheid, nieuw, niet weten waar je aan toe bent, wordt daarom voor jouw systeem als minder veilig beschouwd.

Als jouw systeem zich minder veilig voelt, zet het eea in werking. Dat dit zo werkt, en hoe dit werkt, wat jij daar van merkt, is nuttige informatie als je van plan bent dit nieuwe veld van mogelijkheden te betreden vanuit deze keer jouw kern. Want daar krijg je hoe dan ook mee te maken!

Voordat ik iemand coach meer vanuit haar kern te leven en ondernemen, en nog voordat we de ‘ruis’ gaan onderzoeken, starten we met jouw zelfvertrouwen vanaf het begin te vergroten, door helder te krijgen wat veilig is voor jou.
Dan kun je ten alle tijden door de dag heen, hier naar terug keren. Thuis, bij anderen, tijdens de dingen die je moeilijk vindt en tijdens het ontdekken van jezelf (en jeZelf) en het betreden van het veld van mogelijkheden.

Ik heb weer ruimte voor nieuwe coachees. Voel je welkom een afspraak te maken om te kijken of ik nu voor jou de coach ben. (link naar contactformulier)

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!