Over mij

Jouw onhandige onbewuste verhaal helder krijgen als Woordfluisteraar en HSPcoach. Zodat je niet meer vastloopt! maar ontspannen vanuit jouw kern gaat leven als sensitieve vrouw op haar pad van bewustzijnsontwikkeling!

Moeder, moestuinprutserin en veel te vaak moe. Zo zou ik mij een paar jaar geleden hebben omschreven. Ik was te veel bezig met wat ik DACHT dat van mij verwacht werd. Inmiddels wist ik wel WAT ik kon, wat bij mij paste. Maar het verbaasde me dat ik DAT niet deed.

Meer nog, dat ik het niet voor elkaar kreeg ‘mijn ding te doen’! Ik ben immers slim, goed opgeleid, heb het heerlijk ‘voor elkaar’ met een fijne partner, leuke kinderen, prachtige woonplek en huis. Hoe kon het dan zijn dat ik mezelf bleef voorbij lopen, toch dingen bleef doen, of juist naliet, ook al paste dat eigenlijk helemaal niet bij mij?

Waarom bleef ik maar doen wat ik DACHT dat van mij verwacht werd? Zelfs als ik het anders wilde…

Ingehouden leven ipv vrijheid, ruimte, ontspanning

Dat leverde zo’n terugkerende interne strijd op die mij zo enorm vermoeid maakte! Waarom maakte het doen van het ‘juiste’ dat ik zo leeg leek te lopen? Het begon mijn zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid zelfs een knauw te bezorgen!

Nu achteraf kan ik inzien dat ik tégen mijn levensenergie in aan het leven was. Logisch dat ik me zo vermoeid worden. Tegenhouden op wat ik wèl wilde/ kon koste alleen al veel energie, en ik kréég ook nog niet eens energie van leuke dingen doen die bij me passen. Want die deed ik veel te weinig!

Ingehouden leven, zou wel een passende term zijn. Terwijl ik vrijheid wilde ervaren en mogelijkheden en ruimte!

Helderheid

Ondertussen had ik gesprekken met vrienden, buren, mensen in mijn omgeving. Ze vonden makkelijk hun weg naar mij om hun verhaal te vertellen. Dat het op dit moment zwaar was. Dat ze niet wisten hoe het anders kon. Dat ze maar hun tijd dienden uit te zitten, of zo.

Ik merkte dat ik dan een vraag kon stellen, die voor hen heel verhelderend werkte. Waarmee ze duidelijk kregen wat ze eigenlijk onbewust in zichzelf besloten hadden. Ze vonden het niet fijn hoe het ging, maar de woorden die ze telkens onbewust tegen zichzelf zeiden, bevestigden dat het eigenlijk goed was, diezelfde situatie.

Ik merkte dat ze dus eigenlijk zichzelf ‘programmeerden’ zodat de uitkomst, hun dagelijkse realiteit die ze niet fijn vonden, juist bleef voortbestaan.

Ook al probeerden ze het eens anders, het verhaal dat ze zichzelf bleven vertellen, onbewust, was het uitgangspunt voor hun doen en laten. Wilden ze het eens anders, dan was dat gedoemd om te mislukken, omdat het haaks stond op het programma dat hun brein afdraaide.

Zie daar maar eens door heen te breken!

onbewust onhandig verhaal

Ik hoorde hen aan. Merkte aan de energie van hun woorden, waar ze vastzaten. Stelde vragen die ze verhelderend vonden. En al pratende werd dat onbewuste verhaal, in hun bewustzijn gebracht.

Daarmee werd ook duidelijk dat het een oud verhaal was, dat ooit toen handig was. Maar nu dus niet meer.

Ik merkte dat dit mij moeiteloos afging, dat mensen het fijn vonden, ik besloot er mijn beroep van te maken en noem mezelf vanaf dat moment Woordfluisteraar.

Woordfluisteraar

Als coach help ik jouw oude verhaal helder te krijgen, in je bewustzijn. En vervolgens te doorbreken!

Verhalen die je nu niet meer dienen. Die onbewust op de achtergrond op dagelijkse basis je doen en laten bepalen, waardoor jij nu zo strijd ervaart. Strijd die uitmond in vermoeid zijn, in lichamelijke klachten, in gedoe op je werk of met je partner.

Ik help jou dit verhaal te shiften. En daar waar het al jaren, tientallen jaren mogelijk, jouw doen én laten bepaalde, is dat een lifechanging shift! Mensen krijgen soms een paar dagen spierpijn!!

Wat mij dan zo anders maakt dan andere coaches die begeleiden bij onbewuste belemmeringen, blokkades, onhandige patronen? Ik richt me op het déél dat hieraan vooraf komt. Dus op een nog dieper, wezenlijker, niveau. Dat maakt dat het sneller en krachtiger geshift wordt. Dat mind-setten en affirmaties daarna wél en sneller werken, of zelfs helemaal niet meer nodig zijn! Ik schrijf hier veel meer over op deze pagina.

Zoektocht

Ik wéét dat je er al lang last van hebt én zelfs al diverse zaken hebt gedaan bij andere coaches, trainingen, om hier anders mee te kunnen omgaan.

En ik weet dat je er nog niet bent, dat nog niet de kern is geraakt, het kantelpunt waar de shift plaats kan vinden.

Het lijkt een klein dingetje, een klein drempeltje. Als je dat over kunt gaan, dán ga je het anders doen als het om jouw persoonlijk gaat. Dan kun je wel die stap zetten in je missie-onderneming.

Maar dat kleine drempeltje kom jij nu nog ‘even’ telkens maar niet over…

Bewustzijnsontwikkeling

Juist vrouwen bezig op hun pad van bewustzijnsontwikkeling, hebben grote kans dat ze zeer vermoeid zijn, zelfs klachten kunnen hebben door zo’n onbewust onhandig verhaal. Ze zijn HSP (hoog sensitief/gevoelig persoon) dus sensitief, energetisch sensitief. Een aantal wil of is missie-onderneemster. Ze zijn slim, ervaren, lief, hebben humor, willen graag goed doen, stellen zich vaak te veel open voor de noden van anderen, handelen te snel naar die noden en gaan zichzelf veel te vaak én te lang voorbij!

Ze hebben al het nodige gedaan om te leren ‘aarden’ en vaak al diverse coaches of trainingen doorlopen.

Maar nog steeds lopen ze voor hun gevoel vast.

Jij, lieve prachtige jij! Die alles is van zo’n soort vrouw: je hebt géén gebrek aan wilskracht! (juist niet!)

Je bent ook niet verkeerd bezig!

Je hoeft niet nog méér te doen.

Of anders.

Je hoeft alleen nog maar je onbewuste onhandige verhaal helder te krijgen! (En dat hoef je dus niet alleen te doen!)

Dan kun je kijken of je dit verhaal wilt doorbreken (grote kans dat je ja zegt 😉  Ik help je er graag bij om jou te begeleiden in jouw doorbraaktraject! Het gaat mij natuurlijk af. Ik ben immers Woordfluisteraar!

Dat is wat ik ben. Wat ik doe. And I love my job! Regelmatig post ik daar ook over op facebook.

Wat jij nu al kunt doen:

Is het genoeg zo? Mag het anders gaan? Ik licht alvast een tipje van de sluier toe over wat ik praktisch gezien doe; om jouw onbewuste (onhandige!) verhaal alvast wat in je bewustzijn te krijgen, kun je kijken wat jouw worstelwoord is.

Een worstelwoord is iets wat jij absoluut niet wilt zijn, of genoemd worden (bv lui, gierig, oneerlijk) of de omschrijving van het thema in jouw leven waar jij nu zo mee worstelt (nog erkenning willen krijgen, niet je kop boven het maaiveld uit steken, enzovoort).

Worstelwoord

Mail mij jouw worstelwoord, en ik ga ter kennismaking daar mijn talent als Woordflusiteraar op inzetten. Kosteloos ter kennismaking! ans@studiosprankel.info Velen ging je al voor! Je kunt hier nalezen van anderen en nog meer over wat worstelwoorden zijn lezen.

Voel je welkom! Ans