Over geven en ontvangen

Als je te veel geeft, loop je leeg. Als je te veel neemt, wordt je overladen. Waar zit het evenwicht?

Het is ook de vraag of je alleen maar (weg)geeft als je geeft. Of zit er ook een stuk ontvangen in? Geven omdat je hoopt aardig gevonden te worden.

Of kun je geven omdat je er al genoeg van hebt. En is er bij dat geven ook direct het ontvangen van blijheid vanuit jezelf, omdat je dit kunt geven? Zonder zelfs een glimlach of bedankje (terug) te ontvangen. Is het dan nog geven? Of noem je het dan delen?

Waar je pittige dingen meemaakt, is daar alleen het slechte van te ontvangen? Of zit er ook een gift in die je zou kunnen ontvangen? En als je het nog niet kunt bedenken wat, kan er dan toch een gift in zitten, of zie je het pas als gift als je door hebt waar het dan om gaat?

Evenwicht

Waar zit voor jou het evenwicht als het gaat om geven en ontvangen? Ervaar je, of vind je, dat je meer geeft dan ontvangt? Ben je daar verbolgen over? Verdrietig? Boos misschien?

Waarom blijf je telkens meer geven, dan je ontvangt? Is dat opvoeding? Ben je er echt okay mee? Of doe je dat omdat je denkt dat het van je verwacht wordt. Zo hoort?
Wat maakt dat jij dat laat bestaan?

Herken je ook dat jij anders omgaat met geven en nemen én evenwicht dan een ander? Waarom hoeft die ander niet richting jou zich extra in te zetten. Zich op te offeren voor jou. Te wachten op jou….
Maar doe jij dat wel? Cijfer jij je wel weg, terwijl je dat zelfs van een ander niet verwacht? Wat maakt dat jij telkens wel die stap zet, en geen verwachting uitspreekt, laat staan boos wordt, als die ander dat niet doet?

Wat maakt dat jij met 2 maten weegt? Eén voor alle anderen en één voor jou.

Evenwicht per persoon?

Hoe zit het voor jou met iets geven aan de één, en iets – anders- ontvangen van de ander. Moet het per persoon voor jou in evenwicht zijn? Of kun je ook het groter geheel beschouwen dat jij wel eens ergens gegeven hebt en later ergens terugkrijgt?

Heeft het ook te maken met wat je deelt en terug wilt ontvangen? Want is het geven van een etentje in evenwicht met het plezier wat je zelf van het eten en gezelschap ontvangt? Of wil je teruggevraagd worden?

En als je deelt van jouw liefde loop je dan leeg, of is jouw liefde dan juist vermenigvuldigd?

Zo maar wat overdenkingen. En mogelijkheden. Wat geldt voor jou? Nu op dit moment.

Zou dat ook anders kunnen? Zou je dat willen?

Door liefde, Ans Rozendal

Ps Zou je eens willen overwegen of het eigenlijk tijd wordt voor een ander verhaal?
Je oude verhaal doorbreken, eens en voor altijd. Zodat er ruimte ontstaat voor verandering, een nieuw verhaal. Een verhaal dat helemaal WEL bij jou past!

Ik begeleid vrouwen bezig op hun bewustzijnsontwikkelingspad die met dit soort zaken worstelen. Zij kunnen bij mij terecht voor een Doorbraaktraject. Met mijn tools en talenten krijgen we helder welk verhaal jij (onbewust) continu afdraait in jouw hoofd. Het verhaal dat jouw leven vormt, leidt. Dit is ook het verhaal wat maakt dat jij lijdt.

Ik verwelkom je graag in een kennismakingsgesprek. Kijken we samen of de klik er is. Dm me bij interesse!
Door liefde, Ans Rozendal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!