Onbelemmerd ondernemen

Ans Rozendal

Ik heb de gave me af te stemmen op de energie van woorden en verhalen die je jezelf onbewust vertelt. Dat ene verhaal belemmert jou je authentieke bijdrage te delen met de wereld via je eigen bedrijf. Tijd voor een nieuw verhaal?

patronen doorbreken

Van wond naar wonder

Ik dacht altijd dat anderen mijn ideeën maar gek vonden. Ik begreep maar niet waarom anderen in de groep zo hard voor hun punt ijverden; ik zocht juist waar de overeenkomsten waren. Nieuwe mogelijkheden. Mijn inzet om de groep te behoeden voor onheil vonden anderen helemaal niet interessant. Opties die ik aandroeg; werden van tafel gewuifd met argumenten als ‘wat jij wilt is niet mogelijk’. Of ‘dat je je dáár druk over maakt’.

Waarom begreep men niet de verbanden tussen A en B die ik zo duidelijk voor me zag???

Dit is mijn wond. Daar heb ik lang mee rondgelopen. Mijzelf allemaal verhalen over verteld; dat mijn ideeën DUS niet goed waren. Dat ze mij niet interessant vonden, laat staan mijn visie.

Later ontdekte, herontdekte, ik dat juist dat ik dit wél kon, het me van nature afging, juist iets heel wezenlijks toevoegt. Herkenning, erkenning, dan toestaan om dit vervolgens te doen en zijn. Dat is wat ik hierbij voor mezelf deed. En nu andere vrouwen bij ondersteun.

De authentieke jij weer intergreren en deze keer omdat je weet dat je het niet langer kunt negeren. Dat kost je namelijk je levensenergie. Je kunt niet NIET jezelf zijn.

Helemaal niet als hier je bedrijf op baseert!

succesvol je authentieke bijdrage delen via je bedrijf

De vier fases van realisatie

Herontdekken

Toen ik ontdekte, of eigenlijk herontdekte, dat anderen juist zeer zaten te wachten op mijn input, ging ik daar eens bewust anders mee om. Zo ontdekte ik de ruimte dat er wel mensen zijn die mijn out of the box visie juist verwelkomen. (Dus ik was niet alleen maar raar.) 

Bleek mijn overzicht en snel kunnen overzien waar iets op af lijkt te stevenen, juist heel waardevol te zijn. 

Merkte ik steeds meer dat mensen graag iets tegen mij aan wilde houden en dankbaarheid toonden, omdat ik ze juist een stap verder had geholpen. Niet door mijn mening op te dringen, maar met hun issue als aanleiding, opties wist te geven waar zij precies iets aan hebben.

Erkenning

Ze gaven me aan dat ik snel en diepgaand de kern van hun issue naar boven wist te halen. Compleet nieuw voor hen. Nieuwe gezichtspunten, waar zij nog niet aan gedacht hadden. Maar juist erg voedend om weer verder te kunnen. 

Mij ging dit moeiteloos af, ik krijg er zelfs energie van!

Ik besloot (en gaf daarmee mezelf erkenning); dat waar ik vroeger op beschimpt werd en ik me jaren lang op heb ingehouden, is juist dat wat ik kan en toe te voegen heb aan de wereld. Ik ging hier mijn bedrijf en sessies op inrichten; noemde mijzelf woordfluisteraar.

Toestaan

Het vormgeven van mijn bedrijf, daarmee wat ik kan faciliteren, is de ultieme vorm van toestaan. Want je kunt iets wel accepteren van jezelf, als je er vervolgens niets mee doet, kan het nog niet tot uiting komen. Kun je er ook niet anderen mee helpen.

(Trouwens deze onderdelen en hoe dit werk, waar je obstakels in kunt ervaren én hoe je die tackelt, beschrijf ik in een gratis werkboek.)

Realisatie

Dus ook ik starte net als jij (wenst) mijn eigen bedrijf, ik werd ondernemer. Maar tijdens het realiseren, het in de wereld zetten van wat ik te brengen heb, daar kwam ik zelf ook belemmeringen tegen. Oude verhalen, innerlijke obstakels, stagnerende patronen; ooit heb ik ze aangenomen of dienden ze me ergens toe. Nu heb ik ze veranderd. Net als dat ik jou wil helpen van saboterende stemmetjes naar jouw successtory!

 

in Mijn wond zit mijn wonder:
Mijn gift voor de wereld

doorbreek je belemmeringen

Wees je authentieke zelf

Omdat ik zie dat andere ‘gewonden’ ook zo ontzettend veel hebben bij te dragen, wil ik hen aanmoedigen en ondersteunen ook hun wonder uit hun wond te vertalen. Hun gift voor de wereld te delen en dat onbelemmerd via hun eigen onderneming te doen. 

Via hun bedrijf, praktijk, massagesalon, therapie. Het zijn de (aanstaande) purpose driven onderneemsters, de missie entrepreneurs, de bewuste onderneemsters waar ik nu voornamelijk mijn bedrijf op richt.

In jouw wond zit jouw wonder. Ik help je van saboterende stemmetjes naar jouw successtory!

wil je me wat beter leren kennnen

hier wat random facts over mij

Schrijven is 1 van mijn hobby’s, ik kan blind typen maar schrijf ook graag 'old school' met pen en papier.
Uurtje vrij, of even bewust aarden, dan vind je me in de tuin.
Ik vind het heerlijk om te reizen, nieuwe horizonnen te ontdekken.
Vuurtje stoken binnen of winterbbq buiten; I’m in!
Je ziet het niet zo op de foto, maar met 1,83 cm ben ik lang!
Ik maak makkelijk een gezellig praatje, maar hoeft niet te lang over koetjes en kalfjes te praten. Ik ga graag snel de diepte in.
Zelf creatief bezig zijn, zo leuk om te doen. Deze aanmoedigingsstenen liggen in de praktijk. Zoals mijn Friese man en vader van onze 3 tieners zou zeggen 'selsmakke' (zelf gemaakt).
Previous
Next