Nog een inhoudelijke training volgen? Of is er iets anders nodig?

Hey missieonderneemster: als je denkt dat je ‘nog een cursus’ nodig hebt, zodat je daarna kundig genoeg bent om jouw aanbod de wereld in te slingeren, lees dan even dit 🙂

Iets in jou voelt zich niet helemaal stevig. Meer kennis binnenhalen via een cursus zou dan een antwoord kunnen zijn om je steviger te voelen.

Dit bedenk je je omdat je vanuit een bepaald denkkader denkt: meer is goed, of beter zelfs.

Meer is beter. Daarmee vind je indirect nu ook iets van jezelf; nu ben je nog niet dat betere, maar eerder het omgekeerde. Oftewel; nog niet goed genoeg.

Zolang jij je nog niet goed genoeg voelt, is er inderdaad nog wat te doen. De vraag is of je dat via een inhoudelijke vakcursus kunt verkrijgen. Want, hoe weet je nu al, dat na het volgen van die cursus je je wel goed genoeg gaat voelen? Stevig genoeg om dat aanbod wereldkundig te maken?

Heb je het idee omdat je denkt dat ‘de mensen’ je dan hoger in hun aanzien plaatsen omdat je een bepaalde cursus hebt gedaan? Of denk je echt dat jij die training nodig hebt om je inhoudelijke kennis op te vijzelen.

Maar dat onzekere, minder stevige gevoel, is daar ook iets aan te doen ZONDER dat je die cursus volgt? Wat zou nodig zijn om je steviger te voelen? Ga het eens aankijken. Gaat het inderdaad om vakinhoudelijke kennis die je nog ergens wilt halen? Om ondernemersskills?

Of heeft het meer te maken met jou als persoon? Voel je je ondergewaardeerd. Niet gezien. Niet gehoord. Weet je niet goed hoe je jezelf kunt verwoorden? Durf je je plek in te nemen? Ergens voor te gaan staan?

Voel je je gelijkwaardig of minderwaardig?

Besef

Jij hebt iets te brengen voor een aantal mensen die op dat stuk nog minder ver zijn dan jij. Dat is je doelgroep die jij kan bedienen. Dus, nu al, op welk thema heb jij meer te bieden dan een ander? Daar is al genoeg van bij jou! Daar hoeft niet nog een inhoudelijke cursus bij! Dit kun je vertalen in jouw aanbod.

Hoe je dat verwoordt in een dienst of product zodat jij jouw missieonderneming vormgeeft met aanbod voor een klant, dat kan zijn dat je daar nog wat ondernemersvaardigheden in te ontwikkelen hebt. Maar in basis is 1 zin genoeg;

Ik kan masseren, zou jij er naar uitzien 1 x per zes weken lekker ontspannen te worden gemasseerd door mij?

Ik bak appeltaarten met liefde en zonder meuk, zou jij iedere laatste zondag van de maand de geur van een appeltaart in jouw huis willen ruiken van een versgebakken gezonde appeltaart van mij?

Ik kan logo’s ontwerpen die de ziel van je bedrijf weergeven, hoe zou het voor je werken wanneer je dit logo, naast digitaal, ook op een schilderij aangeleverd krijgt om bij je werkplek te hangen?

Of in mijn geval; ik kan je helpen doorbreken waar jij vastloopt, zou je het niet heerlijk vinden dat jij weer stappen gaat zetten en het leven ontspannender ervaart?

Heel dicht bij jezelf blijven en dat weten te waarderen. Zelf zien wat jij kan en dat een ander daarmee geholpen kan zijn!

Stuur me een bericht als jij toe bent aan wat ik goed kan -Doorbraaksessie begeleiden- om jou verder te helpen! Kijken we of het klikt van beide kanten en ik help je te checken of mijn hulp nu nodig is voor jou of het toch gaat om een inhoudelijke vaktraining 😉 ans@studiosprankel.info

Ps wil je eerst kennismaken met wat ik doe, hoe ik werk? Vraag dan mijn Grip op je energie training aan. Deze helpt je heel goed bij jezelf te blijven en hieruit te gaan starten. Ben je meteen al mee geholpen op bovenstaande thema! En je krijgt nog eens gratis toegang tot mijn Experience Evening 1 september!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!