Laag in je energie?

De meeste van mijn klanten zitten niet goed in hun energie. Dat is te zien op 4 niveau’s. Je kunt al lezende checken hoe het bij jou zit.

1. Lange strijd

Veel mensen merken dat ze laag in hun energie zitten, dat ze vermoeid zijn. Door de lange struggle die ze tot nu toe al gestreden hebben.

Juist omdat je zo sterk bent, zo’n sterke motivatie hebt ook, is het je gelukt het zoooo lang vol te houden. Wellicht zul je zeggen te lang, omdat het je nu te veel kost.

Maar vergeet niet dat je juist heel krachtig bent, anders had je het nooit zo lang kunnen volhouden. Wat als je de energie die je nu inzet om te ‘struggelen’ kunt inzetten voor dingen die bij jou passen??

2. Emoties en hun (trillings)lading

Ervaar je vermoeidheid omdat je veel te maken hebt met emoties met als het ware lage trillingsgetallen (angst, verwarring, boosheid, woede, wroeging)?

Check eens hoeveel momenten van de dag je emoties hebt met een lage of juist hogere trilling.

Emoties met een laag trillingsgetal zijn bijvoorbeeld woede, machteloosheid, jaloezie, wroeging. Waarschijnlijk merk je bij het lezen van deze woorden alleen al een bepaalde reactie bij jezelf.

Emoties met een hogere trilling zijn ontspanning, benieuwd, genegenheid of tevreden.

Emoties met een heel hoog trillingsgetal zijn liefde, dankbaarheid, flow, vergevingsgezindheid.

De emoties waar jij een groot gedeelte van de dag ‘in’ zit, hebben invloed op jouw energie.

Check – doe – leer.

Je kunt jezelf uitnodigen en trainen om meer in de emoties te zitten die fijn voor jou zijn en bij jouw persoonlijke trillingsenergie passen.

3. Verwachtingen die niet bij jou passen

Daarnaast ervaren ze door hun lage energie gedoe met hun omgeving, want ze kunnen niet voldoen aan de oorspronkelijke afspraken/verwachtingen; ze kunnen bijvoorbeeld niet hun werk (volledig) uitvoeren of de taken in de huishouding doen.

Je kunt veel gedoe hebben met je omgeving als het aankomt op verwachtingen waaraan jij niet kunt voldoen.
Je denkt wellicht dat je ‘net zo veel moet kunnen als de rest van de wereld’ maar dat lukt je eenvoudigweg niet. Nu even niet. Of nooit niet.

Toch probeer je er aan te voldoen. Daar ga je steeds meer op leeglopen. Nog vermoeider raken en nog minder aan die verwachting kunnen voldoen. Wellicht komt dit omdat je heel veel oppikt en meer tijd dan een ander nodig hebt dit te analyseren, los te laten, weer tot jezelf te komen. Maar je gunt jezelf hier de tijd niet voor (of wist niet dat je dit nodig had). Inmiddels weten de meeste van mijn klanten wel dat ze ‘dus’ hoog sensitief zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat ze weten hoe daaromtrent goede zelfzorg te plegen.

Of je probeert aan een verwachting te voldoen die je DENKT dat een ander heeft. Deze lijkt op de vorig, maar die gaat over ‘de hele wereld’ en hier specifiek over een bepaald persoon die heel belangrijk voor je is.

Het kan zijn dat die verwachting daadwerkelijk is uitgesproken naar jou toe. Of je hebt hem haarscherp aangevoeld.

Vergis je niet, het kan hierbij gaan om een wens van één van je grootouders. Omdat zij niet het leven konden leven wat ze graag wilden (en in een richting werden geduwd door hun ouders, economische of culturele omstandigheden). Of om wat één van je ouders uitstraalt; als zij niet de eigen keuze konden maken en jou daar nu ook onbewust van willen weerhouden. Zij hebben geofferd, dus jij ook….
(Wil je hier meer van weten, mail me dan ans@studiosprankel.info)


De hamvraag hier is uiteindelijk; leef jij wel je eigen leven? Wil je uiteindelijk wel doen wat je (denkt) dat verwacht wordt? Of ben je eindeloos aan het pleasen, wat jou veel energie kost!


Naast een stuk bewustwording op dit derde onderdeel. is het zinvol te leren hoe je Grip krijgt op je energie. Dagelijkse zelfzorg, net als dat je dagelijks eet en je tanden poetst.

4. Meest belangrijk nog is dat ze vaak niet in hun EIGEN energie zitten. Ze werken zichzelf (onbewust) tegen, ze leven een opdracht van iemand anders, of ze doen op een andere manier dingen die juist niet bij hen passen. (Daarvoor komen ze bij mij voor bijvoorbeeld een Doorbraaktraject.)

Check eens of je wel in je EIGEN energie zit! Of zit je met je aandacht telkens in iets wat niet bij jou past. Maak je je zorgen om iets waar je eigenlijk niet iets aan kan veranderen

Bewust aanwezig zijn IN je eigen energie en daar vanuit naar anderen en situaties kijken is vaak best nog een ‘dingetje’. En als jij niet IN jouw lijf, in jouw leven jouw leven leidt…. wat komt er dan binnen, onbewust, waar jij niet het zicht op hebt?

Als jij niet je kern voelt, en daarmee contact houdt op het moment dat je contact hebt met anderen, dan weet je ook niet goed wat jij leuk vindt, wat jouw mening is.
Dus vooral goed om te leren IN je eigen energie te zijn. Het (weer leren) connecten met jouw energie is dus superbelangrijk.

Dan voel je daarmee ook sneller of iets bi je past. Of je het wel wilt, of voor nu even te veel is. Je merkt sneller je grenzen op en kunt ze daarmee alleen al beter ‘bewaken’.

Wat ik bij mijn klanten altijd check is in hoeverre ze zelf tools hebben om hun eigen basisenergie te voelen. Of ze überhaupt kunnen voelen of ze IN hun eigen energie zitten.
Of ze hun eigen energie kunnen opschonen, terughalen, verzorgen.

Vaak is dat niet zo. Of kan op dat vlak nog heel veel winst behaald worden!

Kun jij ook wel wat tools hiervoor gebruiken, bestel dan mijn Grip op je energie training. Dan ga je via ingesproken audio en video zelf aan de slag met fijne ontspannende oefeningen die voedend en heerlijk zijn om te doen!

(En tip; wellicht een bijzonder moederdagcadeau om te geven!)

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!