Je innerlijke beweging

Waarom je vastloopt en hoe je daar uit komt

Je wilt, je doet, je gáát, maar telkens ‘breekt het je bij de handen af’. Of je gaat iets juist niet doen, want, sja waarom eigenlijk niet? Je kunt redenen aanvoeren, die heel plausibel lijken. Maar zelfs als je dit kunt benoemen, maakt het nog niet dat je wel de stappen gaat zetten. Ergens iets in jou maakt dat je tegen ‘iets oploopt’. Je kunt dit bijna letterlijk vóélen in jezelf. De beweging van opwaarts willen gaan èn je tegengehouden voelen. Of juist door een enorme moeheid worden overvallen, waardoor je je plannen moet cancelen.

En dan gaat het denkertje aan die daar van alles van vindt. Meestal is dat niet een al te positief oordeel. Dit haalt je energie naar beneden, en draagt niet bij het alsnog te proberen.

Deze bewegingen in jouw, your inner movement, is zo vermoeiend! I see you honey!

Hoe kun je dit nu wél veranderen?

Kort gezegd heb je hier te maken met je overlevingsmechanisme dat autonoom op de achtergrond haar programma draait. Hier is niet bewust tegenin te gaan met doorzettingsvermogen, daadkracht, affirmaties, of wat ook maar; alles in jouw systeem zal je helpen overleven … en nu komt ie; helpen overleven aan wat jouw systeem onveilig vindt.

Met jouw systeem wordt hier bedoelt alles van jou nu hier op aarde; jouw ego, jouw zenuwstelsel, jouw gedachten, jouw gevoelens,  jouw lijf, jouw energie. (Dus niet jouw hogere Zelf die contact heeft met ‘de bron van alles’ / God/ liefde / of hoe jij dit benoemd.)

Jouw systeem vindt iets onveilig. Zo onveilig dat je er voor beschermd moet worden. En ze heeft diverse manieren om je te beschermen; plotselinge – of al langer durende – vormen van vermoeidheid, lichamelijke klachten, ziekten, traumareacties, noem maar op.

En dit is prachtig! Jawel; mijn uitgangspunt is dat in de basis het te koesteren is en te waarderen en er dankbaar voor te zijn dat jouw systeem je wil helpen overleven. Ik snap dat dit onlogisch kan voelen en contra-wenselijk 🙂 op het moment dat je pijn hebt of veel klachten in je dagelijks bestaan. Je wilt gewoon van je klachten af. Maar hear me out en lees nog even verder over het enorme voordeel hiervan!

Ik ga namelijk zelfs zover te benoemen dat het prachtig is, dat dit allemaal zo werkt; omdat hier een enorm voordeel in zit! Omdat iets als ‘onveilig’ wordt beoordeeld en daarmee vervolgens beschermt wordt in jouw systeem, is jouw systeem daarmee ook een ingang voor verandering.

Je kunt zelf, met jouw systeem aan de slag!

Let wel, dit neemt niet weg dat je naar een medicus gaat met klachten en medisch advies dient op te volgen. Daarnaast kun je echter kijken wat je (ook) nog zélf kunt doen. Zodat je meer holistisch aan de slag gaat.

Met wat je zelf kunt doen zijn een 3-tal pijlers herkennen om die ingang te benaderen, dan wel binnen te gaan. Je gaat bezig met verandering van binnenuit.

A Beslissing over veiligheid / onveiligheid (Dit is specifiek waar ik mij in het Doorbraaktraject op richt als Woordfluisteraar)

B Zelfkennis en zelfregulatie (Dit komt specifiek aan bod in de 3-weekse zelfstudie basiscursus HSP Grip op je energie en het 3 maanden traject Leef vanuit jouw kern)

C Leefstijlaanpassing (hier richt ik me op in een coachingstraject en ook in het 3 maandentraject Leef vanuit jouw kern)

Wellicht ben je bovenstaande al eerder van mij tegengekomen. Daarnaast volg ik momenteel een training over de polyvagaal theorie. Er kwam een voorbeeld voorbij van een krachtige visuele voorstelling, die ik per direct ga inzetten bij mijn klanten (in vereenvoudigde vorm en aangepast door mij op bijgevoegde foto te zien).

Ik houd ervan iets visueel te maken. Tastbaar, simpel en effectief, inzichtelijk. Het helpt bij bewustzijnsontwikkeling over je eigen thema’s én het helpt je ook nog eens wat minder als wandelend hoofd rond te lopen en meer in het hier en nu te komen!

Als je weinig woorden hebt over wat jou innerlijk beweegt, omdat je ze niet kunt vatten, omdat je woordenschat niet zo uitgebreid is op dat vlak, omdat je er minder bewustzijn op hebt, dan is het enorm verhelderend en praktisch om fysiek bezig te gaan.

Zo kan iets ‘onstaan’ ook. Niet alleen begrip of inzicht, maar ook de (aanzet tot een) andere situatie.

Waar vecht je eigenlijk tegen?

Waar doe je eigenlijk moeite voor?

Waar voel je dat er obstructie plaats vindt?

Welke beweging maak jij, wat is jouw inner movement?

En kun je laten zien wat jij hierbij anders wenst?

Voel je een ja dat je naar aanleiding van dit te lezen, ook een inner movement-sessie met mij wil doen? Stuur me dan een bericht, plannen we een moment (on-line of live).

Het is soms lastig te omschrijven wat ik doe en dit is zelfs per vraag en vraagstelster verschillend. Meestal mag ik vrouwen begeleiden die het aan de buitenkant prima voor elkaar lijken te hebben, maar zich innerlijk ontheemd aan zichzelf voelen. Ze willen graag leven en ondernemen vanuit zichzelf, maar dit lukt maar niet en dat neemt zulke vormen aan dat ze enorm vastlopen.

Ik voeg hieronder een aantal steekwoorden toe die je in mijn begeleiding tegen kan komen:

#blokkade #patronen #belemmerende-overtuigingen #persoonlijke-ontwikkeling #bewustzijnsontwikkeling

#lichamelijke-klachten #vermoeidheid #chronisch

#shift #doorbraak #grip #jezelf #ontspanning #vrijheid #ruimte #zelfvertrouwen

#ondernemen #business #coach #therapeut #ondernemers

#innerlijkkindwerk #transactioneleanalyse #holistisch #trauma #systemischwerken #polyvagaal

#energie #HSP #verhaal #inzicht #oordeelloos #warmte #gezellig

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!