Inzichtsessie; welke beweging maak jij?

Vanuit jezelf

Als je vanuit jezelf, vanuit jouw kern beweegt, merk je dat het logisch is. Het kost je weinig moeite. Meestal merk je flow. Het is heel fijn om vanuit jouw ‘zone of genius’ te zijn, doen, bewegen, werken, contact te maken, enzovoort. Hoe vaak beweeg jij al hier vanuit? Heerlijk he, zo ontspannend ook.

Aan de rand

Als je aan de rand van jouw kern bent tijdens je doen en laten, dan wordt het al wat lastiger; je kunt niet helemaal meer genieten van je levensenergie, overvloed en jouw eigen capaciteit. Bovendien is de kans groot dat je snel buiten jouw kern terecht komt.

Buiten je kern

Ben je buiten je kern, jouw energie, buiten wat jij eigenlijk van nature goed kan aan het ‘bewegen’ dan kost dat méér energie. Waarschijnlijk voel je dit zelfs waarschijnlijk haarfijn zo aan, nu ik dit hier zo beschrijf. Maar ook tijdens jouw activiteiten merk je hoeveel meer moeite het kost.

Dat je je een tijdje aanpast, voor het compromis gaat of doet wat eigenlijk niet bij jouw natuur past heet ‘leven’. Als het een gewoonte wordt, krijg je te maken met ‘overleven’.

Wordt je niet meer vanuit jouw natuurlijke zijn, energie, zone of genius gevoed, dan ga je vroeger of later leeglopen. Met als gevolg; overspannen, burn-out, bore-out (beide vormen van Self-out zoals ik dat noem), energie lekken, ziektes, vermoeidheid en zo voort.

De bedoeling is dat jij trilt op jouw eigen frequentie!

Het verlangen is om ‘in je kracht te staan’ en van hieruit je dingen te doen. Dat gaat immers zo veel logischer, makkelijker, sneller, fijner, met sneller en meer positief resultaat.

Toch herkennen we dat het heel bijzonder lastig kan zijn om IN jouw basisenergie te blijven, en als je er éénmaal uit bent, kost het vaak ook nog heel wat moeite om er weer naar terug te keren.

Open en zorgzaam weet Ans precies de juiste snaar te raken,

waardoor je gaat trillen zoals je bedoeld bent. Sacha Brienesse, kunstenares en moeder

Uit jouw centrum

Wat maakt dat je telkens van jouw kracht / energie / centrum vandaan beweegt? Vaak heb je hier al wat aanwijzingen bij jezelf voor gevonden. Dit wil echter nog niet zeggen, dat je het kunt veranderen!

Juist als je helderheid krijgt over de waarom je uit je centrum beweegt, kun je bij het antwoord komen wat je eigenlijk wilt; hoe kun je wèl bij je zelf blijven? Of er op zijn minst snel weer naar toe terug bewegen.

Helderheid over de kern van de redenen! Dat wat aan de oppervlakte ligt; daar ligt vaak de redenen nog onder! (Dat is ook waarom het vaak niet lukt er zelf bij te komen. Als dat zo was, had je waarschijnlijk niet tot hier gelezen.)

De reden(en) die maken dat je UIT je centrum, uit jouw energie beweegt moeten wel zo belangrijk zijn, dat je dit telkens doet. Langdurig doet.

Wat is nóg belangrijker dan jouw welbevinden, jouw natuurlijke staat van zijn, het inzetten van jouw talenten. Het antwoord is: angst. Echter deze angst is niet als angst te herkennen, maar is vermomd.

Vermomd in regels, aannames, overtuigingen. Het hóórt zo en als ik dat niet doe dan wordt het zo dat ik dat heel onveilig vindt. De situatie an sich wordt voor mij zo onveilig óf de wetenschap dat ik die situatie niet aan kan is dermate onveilig dat ik er voor kies iets te doen, wat eigenlijk tegen mijn natuurlijke staat van zijn indruist.

Al met al hebben we het hier over het verhaal, het onhandige verhaal, dat jij jezelf onbewust vertelt. Dit verhaal ligt vóór belemmerende overtuigingen, vóór onbewuste patronen, vóór saboterende stemmetjes.

Dit is wat jouw hersenen geloven. Dit is wat jouw innerlijk kind dat nog niet zelfstandig zichzelf kan redden (op dat stuk) en voornamelijk reageert vanuit emotie, denkt.

En als het door je hersenen als ‘onveilig’ wordt aangemerkt, dan wint dat het altijd. Dat is hoe wij mensen gemaakt zijn. Dus dan ga je toch weer UIT jouw energie.

Hoe verander je dit proces?

Wat je nodig hebt is om je verhaal te veranderen, om IN je energie te blijven:

a helderheid op de reden(en) waarom je van je kracht / centrum / talenten / natuurlijke staat van zijn wegbeweegt plus wat je dan doet; welke beweging je maakt.

Je staat namelijk niet statisch, maar er gebeurt van alles. Je probeert en hoopt en reageert en doet. Maar dit is niet vanuit jouw natuurlijke energie, dus hier loop je op leeg.

b deze redenen aankijken en beoordelen; we kijken naar de energie van die beweging; wat doe jij in de energie (soms ook fysiek, maar we kijken vooral naar de beweging in energie)

c start maken een nieuw verhaal te creëren. Eentje die je wel past, die bij jouw energie, talenten, persoonlijkheid passen. Een verhaal dat jouw dient! Waarin het je lukt IN jouw kern te blijven. En van hieruit te doen, contact te hebben met anderen, je bewuste onderneming te voeren, te leven! We bespreken een (aantal) startpunten waar je veder mee kunt.

En als je daar hulp bij wilt of ik dat kan zijn, of je kan verwijzen.

Zelluf doen, of samen?

Wil je dat ik met je meekijk, boek dan een inzichtsessie met mij. In een uur maken we jouw beweging helder, wat jouw redenen zijn om zo te bewegen. En wat nodig is om wél in jouw energie te blijven.

Dit is voor vrouwen voor zowel privé vragen als wanneer het stagneert in je bewuste bedrijf.

Dit is een speciaal aanbod waar ik voor de eerste 5 personen die zich opgeven een speciaal tarief voor wil bieden;

het start tarief is 99 euro ex BTW, dit wordt vooraf overgemaakt. Je voelt (!) en beoordeeld achteraf hoeveel deze inzichtsessie je waard is geweest en hoeveel resultaat / verandering het heeft opgeleverd voor jouw privé en / of voor je onderneming. Je kunt daarmee een aanvullende gepaste waarde overmaken na de inzichtsessie. Mail me ans@studiosprankel.info om even af te stemmen of deze inzichtsessie nu is wat jij nodig hebt. Daarna kunnen we een afspraak maken die sessie daadwerkelijk in te plannen.