Innerlijk kind werk, hoe doe je dat?

Innerlijk kind werk, hoe doe je dat?

Het innerlijke kind vindt het spannend, moeilijk, of ziet er juist enorm naar uit! Ze is nog te klein om alles te kunnen verwoorden, maar voelen kan ze als de beste. Ze voelt van alles. Weet daar nog niet een goede uitlaatklep voor te vinden. Dus ze huilt. Of schreeuwt. Of kruipt angstig weg.

Ik beschrijf hier een deel wat je zou kunnen doen:

Jij en je innerlijk kind zijn aanwezig in het zelfde lijf 🙂 dus wat jouw innerlijk kind nog lastig vindt, spannend, moeilijk, zijn dingen die jij nu als volwassene nu spannend, moeilijk en lastig vindt.

Kijk eens naar je/haar gedrag, wat vertelt het jou? (vermijden, vechten, stil vallen, over de top, pleasen, enzovoort)

Wat heeft ze nodig? Dit is wat jij nodig hebt.

Waar merk jij, nu, dat je haar nog niet alles kan geven wat zij nodig heeft? Dit klopt precies, WANT je innerlijk kind heeft het nog nodig hierin te ontwikkelen.

En dat is helemaal okay!

Er is 1 ding dat je ALTIJD wel kunt doen; je innerlijk kind op schoot nemen. Met alles wat ze is, moeilijk vindt, spannend, niet snapt. Gewoon er alleen maar voor haar zijn.

Geen plan.

Geen oplossing.

Geen aanduwen.

Alleen maar ruimte bieden, letterlijk op je schoot. Gelegenheid geven aan het uiten van wat geuit wil worden.

Zo voelt je innerijk kind zich steeds meer gehoord en gezien. En ben je letterlijk bezig jezelf meer heel, 1 geheel, meer jezelf van jou te maken. Van jou en niet van al je emoties die alle kanten opvliegen.

Ook, juist ook als je als purpose driven onderneemster aan de slag gaat, vind jij dingen spannend, moeilijk, lastig. Juist dan is het heel zinvol te kijken of je innerlijk werk, innerlijk kindwerk hebt te doen zodat je onbelemmerd gaat ondernemen.

Tip; pak er een knuffel of kussen bij als je dit doet, neem dat lekker op schoot. Neem de tijd. 2023 is nog meer nét begonnen! 😉

Te spannend? Te nieuw? Hoe doe je dit dan? Eerst een keertje samen met mij oefenen kan ook. (Kan prima online. Fijn ontspannend in je eigen huis!) Stuur me een berichtje via contact!