HSP Coaching

Leren je eigen energie te voelen, bewaken, aanvullen en uitstralen! Binnen 3 maanden 5 sessies, individueel met mij (on-line of op praktijk). Voor jou en of je HSP kind.

Maar wellicht wil je eerst nog even verder lezen:

Het is tijd.

Tijd om te beseffen wat het inhoud dat je een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent.

Tijd om een ontspannen en zelfverzekerde HSP te worden! Die weet wat ze nodig heeft, en zichzelf dat geeft! Zodat je niet langer leegloopt, je overvoerd en overprikkeld voelt. Niet opgewassen tegen … verjaardagen, werkdruk, boze mensen in de rij voor de kassa, bepaalde opmerkingen die je nog dagenlang herkauwd. Het lijkt wel of je jezelf kwijt bent, of nog nooit ontdekt hebt.

Er is jij, en ‘de ander’. Jij voelt je nog niet zo gecenterd. En dat maakt dat het contact met ‘die anderen’ vaak nog niet in je voordeel werkt. Je trekt je er te veel van aan wat anderen denken, vinden, zeggen. Je voelt ook haarscherp aan wat zij bedoelen, ook al zeggen ze het niet hardop. Hoe de sfeer erbij hangt, ook al zetten ze een glimlach op hun gezicht. En dit verward je, haalt je bijna letterlijk uit je evenwicht, want hoe zal jij dan reageren?

Hoog sensitief, hoog gevoelig; oftewel geboren met een heel nauwkeurig afgesteld zenuwstelsel waarmee je veel meer oppikt dan een ‘minder sensitief persoon’. Dit gaat bewust maar ook onbewust! Plus; al die informatie wordt anders verwerkt in je hersenen.

Ja, dat betekent dat je goed bent in aanvoelen.

Ja, erken maar dat je er goed in bent om de kleinste nuances op te merken. Zonder dat te beoordelen; het is nu eenmaal zo dat jij de kleinste nuances kan opmerken!

Is dit niet goed begeleid, heb je niet een goed zelfbeeld ontwikkeld, dan ja, je bent er heel goed in om jezelf te blijven afvragen of je het wel goed genoeg doet. Goed genoeg bent. Of je niet toch anders, een beetje meer van dit of minder van dat….

Genoeg!

Je bent goed genoeg! Je hebt alleen nog niet geleerd wat ‘goed’ is. Je weet nog niet dat jij al goed bent!

Je hebt nog niet geleerd dat het een talent is, dat je voelt dat er onderhuids wat speelt, ook al kon je het nog niet benoemen.

Ja, het is een aanwinst dat jij dingen ‘wist’ en benoemde. Echter de waarheid was te pijnlijk, daarom werd er zo fel op jou(w) bevindingen gereageerd. Zo heftig, dat je het wel afleerde je observatie, je meningen en later ook je verlangens te uiten.

Het is een aanwinst voor de groep als jij de veranderingen in de windrichting tijdig opmerkt, koelte voelt als een regenbui op komst is, hoofdpijn krijgt als er sneeuw (luchtdruk verandering) op komst is.

Al die zaken waar je op bent beschimpt, afgeschilderd als overgevoelig, onjuist, overdreven… vul maar in.

Uiteindelijk ben je daardoor aan jezelf gaan twijfelen. En je eigenheid kwijt geraakt.

Je probeerde je aan te passen. En hoera voor je omgeving (en jezelf soms) dat is grotendeels gelukt. Daar was je toe in staat vanuit diezelfde fijngevoeligheid! En door dat te doen; door je te blijven aanpassen, heb je jezelf voorbij GEHOLD!

Je bent ergens op een plek ver naast jezelf gaan staan. Ver van de eigenlijk jij!

Niet meer wetend hoe het is om jezelf te zijn. Wat jij eigenlijk fijn vindt. Laat staan dat je weet hoe je weer ‘op je eigen plek’ kunt gaan staan. In jezelf. In je eigen energie.

Ik reik je de hand. Neem je mee wat je hieraan kunt doen.
In 5 bijeenkomsten ga jij dit ontdekken, leren, kiezen, zodat jij een ontspannen en zelfverzekerde HSP wordt!

Een  ontspannen en zelfverzekerde HSP is

 • iemand die weet wat goed voor haar is
 • iemand die weet wat goed is voor jouw sensitieve aard
 • iemand die zichzelf geeft, wat ze nodig heeft! -En hierin niet afhankelijk meer is van anderen.-
 • Iemand die leert zichzelf eerst te geven, zodat van een mogelijk overschot, dan pas naar anderen gegeven kan worden.
 • iemand die zelfverzekerd in haar eigen energie aanwezig is en daardoor minder de behoefte voelt te ‘beschermen’ tegen invloeden
 • iemand die niet langer meer op dagelijkse basis leegloopt
 • iemand die weer plezier in haar leven krijgt
 • iemand die snapt dat het echt andersom moet: eerst je sensitieve ik aandacht geven. Als noodzaak. als voorwaarde, om een leuker vrolijker energieker leven te hebben, met anderen! en dan pas zorgen voor anderen.
 • iemand die diverse oefening thuis kan toepassen die je geleerd hebt bij mij, om tussen de sessies en de rest van je leven te kunnen toepassen. Hierbij gaat het om contact maken met je innerlijk weten over wat jij wilt en nodig hebt, diverse oefeningen om je goed in het hier en nu te voelen (aarden), diverse oefeningen om het teveel aan info en energie van anderen/indrukken weer los te laten en je eigen energie te verstevigen, bij te laden en uit te stralen.

Kijken of het klikt? Mail me zodat we een belafspraak kunnen inplannen -gratis-.
(Grote kans dat je meteen al een fijne tip krijgt om direct te kunnen toepassen!)

Bij een klik maken we meteen de eerste afspraak op de praktijk of via een on-line mogelijkheid, zodat jij snel van start kan gaan om je ook weer FIJN JE SPRANKELENDE ZELF gaat voelen! ans@studiosprankel.info

Ans ik wil je bedanken voor de sessies. Ik vond het heel fijn, en eigenlijk ook wel bijzonder, dat je me telkens zo snel in ontspanning kon brengen als ik best wel gestressed was. En dat in een uur, terwijl ik anders er soms wel heel lang in kan blijven hangen. Waarvoor ik bij je kwam is om me meer ontspannen en op mezelf te voelen in gesprekken bij anderen. Ik heb (her)ontdekt dat ik dat eigenlijk heel goed kan. Soms vind ik het nog lastig bij iedereen dat goed toe te passen, maar ik blijf gewoon oefenen! Ik voel dat ik nu weer genoeg handvatten heb, en stevigheid, om nu zelf verder aan de slag te kunnen. Heel fijn!

R. werkzaam in de zorg

Het HSP coachginstraject bevat:

 • een gratis telefonisch ‘kijken of het klikt gesprek’ vooraf (waarin je al meteen een fijne tip/oefening meekrijgt)
 • 5 sessies waar van de eerste sessie 1,5 uur duurt en de vier volgende ieder 1 uur. (Deze vinden plaats binnen een periode van 3 maanden.)
 • diverse oefeningen die je thuis, de rest van je leven kunt toepassen om contact maken met je innerlijk weten over wat jij wilt en nodig hebt, om je goed in het hier en nu te voelen (aarden), om het teveel aan info en energie van anderen/indrukken weer los te laten en je eigen energie te verstevigen, bij te laden en uit te stralen
 • als eerste op de hoogte te worden gebracht van komende aanbiedingen, kortingen, enzovoort
 • voorrang bij betaalde opvolging (bv e-mailconsult of sessies)

Prijs: 399 euro excl BTW (kan ook in 3 x 140 euro excl BTW)

(Meerdere klanten combineren een Doorbraakdag met dit HSPtraject. Je krijgt korting als je beide binnen 2 maanden na elkaar afneemt.)

Wil jij een ontspannen en zelfverzekerde HSP worden, niet langer bezig met ‘overleven’ maar beginnen met voelen dat je er toe doet en jouw mooie bijdrage in de wereld te brengen, mail dan naar ans@studiosprankel.info