Hoe ontwar je ego van your thing to do?

Het is zo voelbaar in mij. De energie bouwt op, het stuwt me voort. Ik weet nog niet precies ‘the outcome’ en toch begroet ik met enthousiasme deze build up.

Dit is groots. Groter dan ik, groter dan ik tot nu toe.

Anders dan tot voorheen, geef ik het bewust tijd en ruimte. Mag het gaan ontstaan. Een paar kernelementen sijpelen al door. Woorden, thema’s, ik vat de energie van dit geheel. (Ja in de dubbele betekenis van dit woord ‘vat’; ik begrijp het en ik giet t in een vat zeg maar.)

Ik schrijf hieronder mijn proces en vragen die ik wil beantwoorden om helder te krijgen of dit mijn ego is die opspeelt, of mijn thing to do is.

Deze keer neem ik eerst eens even tijd en dat is wat anders dan wachten, afwachten: de energie die intern beweegt mag z’n werk doen. Zet ‘oude’ onderwerpen eerbiedig in een tentoonstellingskast. Letterlijk in het zicht; zij hebben hun werk gedaan, bijdrage gedaan en daar ben ik dankbaar voor en ik erken ze door ze deze plek te geven.

Deze interne swift maakt mede ruimte voor het nieuwe dat wil ontstaan. Tegelijkertijd de vraag of het nieuw is, want wellicht is het een verdieping of is het de versmelting van wat eerst separaat aanwezig leek 😉 Maakt ook niet uit, dat is weer hoofds. Terug naar de energie, terug naar het voertuig dat de energie bedding kan geven.

Ik voel de ruimte voor nog meer licht en helderheid, nog meer op mijn trillingsfrequentie zijn en uitdragen. Het voelt als dat dit een vortex vormt waar mijn energie en bijdrage voor de wereld doorheen gekatapult kan worden. 
Wow best heftig! Spannend, nieuw, wennen. Maar ook logisch, stevig uitnodigend (het lijkt bijna aan me te trekken) en tegelijkertijd is dat met een zachte liefdevolle stevigheid.

Is ‘dit nieuwe’ werkelijk de uitdrukking van mij, van mijn thing to 2?

En; is het voor mij? Het kan de uitdrukking van mij zijn, maar dan nog; is het voor mij?

In deze context ook? Of is er een nuance nodig die nog beter bij mij past? Of is het enkel mijn ego dat wil? (Dat mag trouwens ook, maar dan mis ik de andere 3 elementen en duurt het langer, of heeft het minder steun en effect.)

Omdat ik veel van de wil van mij ego herken, ga ik bewust bezig met de basiselementen die ik hierbij zo helpend vind; (h)erkennen, belichamen, plaatsen/faciliteren. Zodat op dat stevige fundament gerealiseerd kan worden. 


Daarmee zorg ik dat de  4 elementen bewustheid, bewustwording, bewustzijnsvorming en bewuste actie op elkaar afgestemd zijn. Dit geeft mij antwoord op de vraag of het ego gestreeld wil worden of dat het meer is.

Dan de vraag; is het voor nu? Ook een belangrijke om op in te voelen.

Hoe voelt de energie als ik dit verbind, plaats in het grotere veld? Spannend? Dat mag, dat is de uitnodiging dat ik nog iets te leren heb. Maar voorbij aan die spanning; wat zie ik voor me in de energie als ik dit ga neerzetten?

Ik merk dat ik vragen heb over de vorm. Dat mag ik loslaten. Het gaat om de inhoud, de boodschap, de bijdrage, hetgeen dat wil zijn en is. De vorm is marketing, dat kan ik uitbesteden. (Och dat is fijn 😉)

Dus blijft de vraag waar ik het antwoord op heb te formuleren; is dit nu mijn thing 2 do?

Daarna de uitnodigende vraag; wat als ik dit niet ga doen?

To be continued (or not 😉)

Ps wil je zelf een keer ontwarren, sparren, inzichtelijk krijgen wat jou intern beweegt? Check dan de mogelijkheid voor een Inzichtsessie of coachtraject (contactformulier).

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!