Hoe kom je van stagnatie naar het weer laten stromen

[Liever de video zien die ik hierover gemaakt heb? Klik dan hier.]

Voel jij het als je op je plek zit? Als alles als het ware ‘in sync’ is en je helemaal ‘aan’ staat? Of herken je dit misschien nog niet zo goed, omdat je het nog niet zo vaak heb meegemaakt?

Niet in die flow zitten, merk je ook. Het gaat moeizaam, er komt weer een kink in de kabel die je lijkt tegen te houden. Het lukt allemaal net niet of alleen met heel veel moeite.

Hoe houd je dan die positieve energie van de heerlijke flow vast, als je bijvoorbeeld helemaal into het geven van een webinar bent, en je kind is ziek thuis van school. Heel actueel hier op dit moment haha.

Ik kan me dan richten op wat ik denk dat anderen vinden dat ik in dit geval zou moeten doen. Ik kan me richten op het volledig gaan zorgen. Ik kan in de regelstand schieten door me te richten op het volledig gaan voor mijn bedrijf en iemand regelen die er voor mijn zoontje is terwijl ik aan het werk ben. En dat alles maakt dat ik niet bezig ben me te richten op het laten stromen van de energie.

Als ik mij richt op dat wat ik heel goed kan, wat bij mij past, waarmee ik tot uitdrukking kom, dan vertrouw ik erop dat hetgeen ik hierin te doen heb, helder wordt. Ik neem een moment om dit antwoord als het ware naar boven te laten komen. Ik geef ruimte aan de mogelijkheid dat het en en kan; en ik kan blijven stromen en hierin me fijn mezelf voelen en mensen bereiken. In dit geval om hen te laten zien dat je kunt kiezen om bewust te laten stagneren of om te kiezen om ruimte te geven om die stroming er te laten zijn. En ik ben er vandaag voor mijn zoontje die niet naar school kan. En dit betekent dat ik er niet 100% de hele dag naast hem hoef te zitten.

Ruimte, mogelijkheden, vertrouwen zijn hierbij de kernwoorden.

Ga ik heel erg op de regeltjes zitten, of bedenken hoe andere mensen zouden kunnen reageren, dan zou er stagnatie komen. Dan voel ik me bekneld, beperkt.

Ik kies er voor dat ik bewust ruimte en mogelijkheden toe laat zodat mijn energie kan blijven stromen. Daarmee blijf ik ‘aan’ staan en doof ik niet uit.

Dit heb ik ook best moeten leren. Waarmee en wanneer voel ik dat ik aansta. Wat maakt dat ik het gevoel heb dat ik uitgedoofd wordt. Door hier steeds bewuster in te worden, herken ik het steeds beter.

Dit is één van de onderdelen van10 weeks programma Leef vanuit jouw kern. Want het is zo belangrijk dat we ‘aan’ blijven staan. We hebben zoveel te bieden. En als jij stagneert, dan kun je jouw omgeving, jouw doelgroep, jouw klanten ook niet goed ondersteunen. Datgene doen waar jij zo goed in bent, wat jou van natuurlijk zo makkelijk afgaat.

Je merkt ook dat wanneer je stagneert je energie, en vaak je humeur naar beneden gaan.

Je in jouw kern voelen en vandaar uit leven kost je ook minder energie! Je bent dan minder vermoeid, minder prikkelbaar en vrolijker.

Wil jij ook terug naar jezelf, weer leren voelen en daarop vertrouwen en van daaruit je bijdrage aan de wereld uitstralen en neerzetten? Stap dan in het Leef vanuit je Kern-programma.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!