Woordfluisteraar

Er is maar 1 woordfluisteraar en dat ben ik Ans Rozendal

Wat mij(n begeleiding) anders maakt dan anderen: je hebt vast wel eens gehoord van belemmerende overtuigingen, blokkades, patronen, beperkende gedachten. En dat je deze kan ombuigen naar helpende gedachten, je kunt affirmeren, je mind setten. Wat ik doe komt hier allemaal nog vóór, het gaat er aan vooraf, op een nog dieper niveau.

Mijn begeleiding is gericht op het helder krijgen waar die onhandige onbewuste gedachten vandaan komen die nu zo jouw leven beheersen; jouw doen én laten bepalen. Zelfs als je je mind probeert te setten (veranderen) en daar waar je merkt dat je wel heel lang moet affirmeren.

Toelichting

Jouw belemmerende overtuigingen en de patronen die je tijdens je leven hebt ingesleten, komen ergens vandaan. Ze zijn ontstaan bij een (reeks) gebeurtenis die bij jou de reactie opleverde dat dat NIET goed is. Jij maakte die beslissing. Toen. Ooit. En zeer waarschijnlijk zelfs onbewust, in ieder geval ben je je er nu niet bewust van dat je die beslissing toen maakte.

Die beslissing maakt dat jij nu overtuigingen hebt, blokkades ervaart, patronen heel lastig vindt te doorbreken. En dat is logisch als je je beseft dat jouw hersenen in basis er alles aan doen om jou in leven te houden. Als het er op aan komt, is dat de enige strategie die zij volgen; jou in leven houden. Dat doen ze omdat ze ergens in hun hersenen beslissen dat het nu niet veilig is. De affirmatie die je uitspreekt is wellicht prachtig, maar als die voor je hersenen als ‘niet-veilig’ worden beoordeeld, dan heb je gewoon een hele lange weg te gaan.

Helderheid

Ik help jou helder te krijgen welke onbewuste onhandige gedachten jij telkens tegen jezelf zegt.

Als het er op aan komt. Daar waar je zo graag verandering zou willen ervaren! Ik werk op een wezenlijk ander niveau dan een belemmerende overtuiging als ‘ik kan niet uit een vliegtuig springen met een parachute.’ Of ‘ik ben niet geschikt voor die baan (partner, klus).’ En zelfs ‘ik vind dat ik zo eerlijk mogelijk moet zijn altijd’. Dit zijn belemmerende overtuigingen; ze zorgen ervoor dat je iets niet doet.

Het onbewuste onhandige verhaal helderkrijgen – wat ik dus doe –  gaat veel meer de diepte in; wat maakt dat jij vindt dat je altijd eerlijk moet zijn? Wat maakt dat jij beslist dat je niet geschikt zou zijn voor die baan/partner?

Dit helderkrijgen zal ook blootleggen dat het zelfde uitgangspunt dat hieraan ten grondslag ligt bij jou, óók van invloed is op andere dingen die je dagelijks doet én laat. Bijvoorbeeld dat je je hulp in bepaalde situaties niet aanbiedt. Dat je jouw talent wegstopt. Dat je zelfs niet naar bepaalde gelegenheden of winkels gaat om kleding te kopen. Want dat is ‘toch niet iets voor jou’.

Daarom gaat het niet over 1 belemmerende overtuiging; het is een heel verhaal dat jij jezelf onbewust vertelt, welke in veel aspecten van jouw leven doordringt.

Woordfluisteraar

Dat helderkrijgen – en vervolgens begeleiden te doorbreken- doe ik door naar de energie van jouw woorden te kijken die je nu uitspreekt of opschrijft in een e-mail aan mij. Deze woorden verschaffen toegang naar die onbewuste beslissing. Daarom noem ik mijzelf Woordfluisteraar; jij herkent deze zelf niet.

Een kennismaking, kort, helder en krachtig, is te kijken wat jouw worstelwoord is (iedereen heeft worstelwoorden! Check dit artikel voor meer informatie.)

Werkwijze

Ik luister naar wat jij vertelt. Ik merk, wéét, precies wanneer het nodig is tijdens dat jij vertelt, vragen te stellen. Omdat ik naar de energie van de woorden luister, weet ik precies dat ik dáár meer over moet vragen. Vragen die leiden tot helderheid bij jou over dat onbewuste onhandige besluit.

Dus via een gesprek en de meeste van mijn klanten (sensitief als ze zijn) voelen het in hun lijf als het ‘raak’ is; daar zit het vast. Daar voelt het zwaar, ontoegankelijk, moeilijk. Daar voelen ze de zwaarte en het verdriet dat ze zich niet uitspreken, de stap niet kunnen zetten, dat ze zich niet gehoord of gezien voelen.

Vervolgens begeleid ik je dit te schiften, nog steeds in/door gesprek. Warm, stevig, in aanwezigheid voor jou.

Resultaat

Vaak voelen mensen zich erna én opgelucht, en dat er ruimte is, ze ervaren vrijheid. En; ook velen hebben spierpijn of hebben op zijn minst een flinke dag nodig om bij te komen. Het is ook niet niks wat er gebeurt. Iets dat al jarenlang op de achtergrond aanstuurde, wordt geshift. Dat heeft even tijd nodig om opgeruimd te worden, je systeem te verlaten.

Daarna zijn affirmaties of je mind-setten vaak niet meer nodig. Met de shift is dit al inbegrepen als het ware.

Het is wel van belang dat je patronen die je ontwikkeld had, bewust veranderd na dit doorbraaktraject. Veel shift mee, maar de hersenen mogen tijd krijgen om aan te passen en dit doe je door dit proces bewust aan te sturen. Eventueel kun je 10 weken meedoen met het Leef vanuit jouw kern programma om dit effectief te ondersteunen.

(Lees ook op mijn website wat anderen vertelden over begeleiding van mij.)

Voor wie

Ik werk met name met vrouwen bezig op hun pad van bewustzijnsontwikkeling die vastlopen.  Ze zijn gezellig, hartelijk, warm, vrouwen met wie ik zelfs een heerlijke middag met thee en chocolade 😉 zou kunnen doorbrengen. Vaak herkennen ze zich niet zo in hoe ik hen net beschrijf, ze vinden zichzelf niet zo leuk en gezellig…

Ze zijn contentieus en sensitief (HSP). Een aantal van hen wil missie-onderneemster worden of zijn dit al. Velen zijn hoog opgeleid en hebben al eens gehoord van yoga en geleide visuele meditatie.

En bijzonder vaak hebben ze al diverse trainingen doorlopen, coachbegeleiding gehad, maar zijn telkens niet tot de kern gekomen.

Dus zitten ze voor hun gevoel nog steeds vast. Voelen zich vermoeid. Hebben klachten, ervaren gedoe. En ze weten niet wat ze nu nog kunnen doen daaraan.

Is het nu tijd?

Ben je er aan toe jouw onbewuste onhandige verhaal helder te krijgen? Wil je niet meer vastlopen, maar dat je leven lekker loopt? Mail me dan, maken we een kennismakingsafspraak. Het heeft lang genoeg geduurd, ten koste van te veel geweest. ans@studiosprankel.info