Doorbreek het te kort van eigen waarde

Wat maakt toch dat zoveel mensen hun waarde niet voelen. Complimentjes niet geloven, dus ook niet ontvangen.

Wat maakt dat zo veel mensen zich zo ver houden van het zoeken, bevestigen, aannemen, leven vanuit eigenwaarde?

Dat gaat zo ver, dat alles wat er over gezegd wordt tegen jou, meteen wordt afgedaan.

‘Het kan niet waar zijn.’ “Ik geloof het niet.”Diegene zegt dat, maar die kan het niet goed weten.’

(De hoogmoed zelfs, die er uit spreekt! Al is het natuurlijk totaal niet de intentie om vanuit hoogmoed te beoordelen. Je zou meer kunnen speken van een hardnekkige laag-moed, maar dat ter zijde.)

Pijn

Wat ik vooral merk; de pijn die er is als zulke mooie complimenten eigenlijk niet geloofd worden. De pijn die zo voelbaar is, in het gevoel van ontbreken van eigenwaarde. En ook pijn bij het niet willen, kunnen, durven aannemen van complimenten. Noch het simpelweg aan kunnen als ze bevestiging krijgen van iemand op hun talenten. Laat staan bevestiging ontvangen op hun aanwezigheid, dat puur dat je er bent al genoeg is!

Zelfs als ze wel worden opgemerkt, als iemand laat blijken da ze gezien zijn, dan nog wordt ook dat weggemoffeld. Want het liefst stoppen ze zichzelf weg. Hun talenten schuiven ze onder de mat.

En tegelijkertijd zijn ze vermoeid. Uitgeblust. Moegestreden.

Ze willen juist zo graag erkenning. Hun waarde voelen. Ze werken zich een slag in de rondte. En ze werken zichzelf continu tegen.

Wat als… ze nu eens hun energie op andere wijze inzetten. Energie steken in helder krijgen waarom dit hardnekkige patroon zo bij hun werkt.

Inzicht krijgen dat hun vermoeidheid komt omdat ze energie ‘de verkeerde kant op inzeteten, door tegen hun natuur in te gaan.

En leren waar ze ontspanning in kunnen vinden; in de bedding van hun eigen zijn.

Moe

Jaren lang, misschien decennia lang heb je gestreden tegen je eigen natuur. Om allemaal plausibele, herleidbare redenen. Maar je bent er zo moe van. Het werkt niet meer. Je leven loopt werkelijk niet meer.

Stop met het zoeken van bewijzen dat het niet waar kan zijn dat jij mooi bent, lief, getalenteerd, eerlijk, betrouwbaar bent.

Stop met het telkens maar energie steken in het bewijzen dat dit niet waar kan zijn. Want je vecht tegen de bierkaai; het klopt niet wat je doet.

Besef je je dat je continu bezig bent jezelf, jouw eigenschappen, je talenten te ont-kennen? En wat kost het je een energie!

Energie-opleverend zou zijn om ze te gaan leren kennen, die mooie eigenschappen van jou. Zien, echt zien. Erkennen. En dan ontstaat het magische; de energielek valt weg, en je energie neemt toe.

Net als je eigenwaarde! ( Fijne colletaral damage =) )

Doorbraak

Het stopzetten, letterlijk doorbreken van dit patroon van jezelf wegzetten en zelfs je energie tegen je gebruiken, vraagt een aantal stappen te nemen. Dit doe ik 1 op 1 met je via het Doorbraaktraject. Of als je als missie-onderneemster werkt en je loopt vast in je bedrijf via een 1 op 1 Business Breakthrough. Als je op korte termijn, snel en effectief wilt dan raad ik je de 1 op 1 variant aan.

Maar, ik ben nu een Do It Yourself programma hiervoor aan het opstarten. Daarmee ga je voornamelijk zelfstandig, in combinatie met een aantal groepsmomenten on-line waar ik bij aanwezig ben, dit traject door.

Ik ben van plan komende maand te starten met een kleine groep om dit DIY programma te testen. Je kunt je hiervoor als case study opgeven. De prijs is navenant lager dan wanneer het DIY programma de testfase voorbij is en breed uitgerold wordt. Stuur me een berichtje via Facebook als jij mee wilt doen en ik stuur je een overzicht van wat we gaan doen!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!