De power van schaamte

Sproeten, de relatie met je moeder, hoe je reageert op je kinderen, de status van je huishouden, die opmerkingen die je er telkens uitflapt, dat het jou niet lukt klanten te krijgen, dat je iets niet weet; iedereen schaamt zich wel ergens voor.

Dat hoeft geen issue te zijn. Een klein dingetje. Maar, toch is het vaak wel ‘een issue’.
Heb je besef hoeveel kracht schaamte heeft? Hoeveel het bepaald van je doen en vooral ook je laten. Dat je het maar niet doet omdat….

Dat je niet jezelf kunt zijn, terwijl je het juist zo graag wilt!!

Functie van schaamte
Het lastige is; schaamte wil je helpen. Je hoeden om moeilijke dingen aan te gaan. Je zelfs weghouden om iets maar niet onder ogen te zien omdat het te pijnlijk zou zijn.

Ook wil schaamte je ‘behoeden’ dat je niet buiten de groep valt. Dit is een oerangst; als je in de oertijd buiten de groep zou moeten leven zou je het bijzonder moeilijk hebben en je overlevingskansen drastisch verminderen. 
Hierdoor zorgt angst ervoor dat jij ZELF denkt dat je het onderwerp waar je je voor schaamt niet gaat delen, laat staan hulp vragen, OMDAT je bang bent dat de groep je niet meer zal accepteren. Hiermee zorg je er indirect zelf voor, dat je geen onderdeel van die groep bent waar je hulp van zou kunnen krijgen; je plaatst jezelf BUITEN de groep. (Want de groep wil vast niet zo’n loser van als jij die dat soort zaken niet op orde heeft en zelf kan regelen.)

De power van schaamte
Zie daar, de power van schaamte. Het zorgt er voor dat je je EN vervelend voelt, EN geen hulp zoekt, waardoor je anders van dat vervelende gevoel af zou kunnen komen.

Schaamte is enorm in control! Want als je er geen schaamte meer op zou hebben, zou je er niet eens meer over nadenken! Het zou dan geen issue meer zijn, het zou dan letterlijk opgelost zijn.

Oplossen van schaamte
Nu komt het mooie: je kunt schaamte letterlijk laten oplossen; laten imploderen!

Ook al voel je het nu (nog) niet zo; jij kunt de kracht van schaamte hernemen, overwinnen, de kracht ‘terugpakken’.
Het tegenstrijdige is; je gelooft dat nu nog niet. Je denkt dat de schaamte groter is.
Dat het echt niet kan en veeeeel te eng is.

Dus… je doet van alles. Om te voorkomen. Om het uit de weg te gaan. Om het te bagataliseren. En al die energie gaat uiteindelijk naar de schaamte. Niet naar jou, naar het fijner krijgen voor jou.

Ik herhaal nog even; schaamte kun je laten imploderen. Poef, en het is weg.
En wat er dan vrij komt! De ruimte, de mogelijkheden, de energie die je dan kunt aanwenden aan wat je WEL wilt!!

Hiervoor heb ik 2 dingen voor jou!
1. Vraag gratis de quick scan aan om te kijken in hoeverre jij nu vanuit jouw zelf leeft. Dit geeft in 1 oogopslag een overzicht over de gebieden in je leven waarin jij nu vanuit jezelf leeft, en daar waarin je nog iets zou kunnen ontwikkelen. Als je dit koppelt aan het thema schaamte (of een ander onderwerp waarin jij merkt dat je je tegengehouden voelt of op leegloopt) dan kun je voor jezelf punten herkennen waar je zelf hier iets aan kan doen.

2. Ik geef een live class over het onderwerp schaamte. Heel specifiek over hoe je schaamte kunt laten IMPLODEREN!
Wellicht wil je al TIJDENS deze live class jouw schaamte laten imploderen! Maar op zijn minst krijg je mee HOE je dit kunt doen, en kun je het later toepassen als je dit niet tijdens de live class wilt doen.

Iets voor jou? Mail me even en ik zet je op de lijst. Deze live class houd ik via een besloten facebookgroep op dinsdag 14 september 2021 om 12 uur. Ik vraag een symbolisch bedrag van 7 euro.

ans@studiosprankel.info

De quick scan komt daar ook aan bod, dus een aanrader die alvast aan te vragen. (Of als hem al eens hebt gedaan, ook deze week nog een keer in te vullen met de huidige datum erbij.) Via deze link vraag je de quick scan gratis aan

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!