De kracht van jouw onbewuste verhaal

Als woordfluisteraar vertaal ik wat jij onbewust tegen jezelf zegt. Ik heb het talent me te kunnen afstemmen op de energie van deze onbewust uitgesproken woorden en zinnen, ze in je bewustzijn te krijgen en helder te maken wat ze betekenen ten aanzien van waar jij merkt dat je vastloopt in je leven, lijf en bedrijf.

Ik licht dit toe aan de hand van een concreet voorbeeld van een klantsessie waarbij ik ging Woordfluisteren.

Let hierbij op dat het altijd bij ieder persoon verschilt wat de betekenis (energie) van de zin is bij die persoon. Dezelfde woorden die ik zou hier zou weergeven van een ander persoon, kunnen een hele andere energie, betekenis en blokkade veroorzaken.

Het kán toch niet!

Ze probeerde het maar niet eens. Nieuwe dingen in haar caochbedrijf en leven. Ze hield zichzelf in. Eigenlijk leefde ze maar half zei ze.
Verlangens werden de kop ingedrukt. Er was een onderdrukte energie voelbaar. Ze deed wat gedaan moest worden, maar er was niet veel levensvreugde.
Ze nam contact met me op vanuit het besef dat er meer mogelijk moest zijn, dat dit toch ook zo niet de bedoeling was.
Het borrelde vaak juist wel in haar. Net alsof ze zichzelf tegenhield, dat bruisende in haar tegen hield. En ze werd er zo moe van. Ze omschreef dat er een bubbel om haar heen leek die doorzichtig leek, maar vrij strak, om haar heen zat. Haar beperkte. Het leek zelfs fysiek.

We kregen helder dat ze onbewust ‘het kan toch niet’ in haar zelf zei. Heel vaak door de dag heen. Met de klemtoom op kan (het kán toch niet!) Dit an sich is al belangrijk om helder te krijgen, maar het bleek nog genuanceerder.

Zeg dit zinnetje maar eens hardop; het kán toch niet. De t van toch hoorde eigenlijk (in haar geval) bij de ‘kan’.
Daarmee werd duidelijk dat haar brein hoorde: het kant toch niet!

Precies dit woord ‘kant’ was de sleutel waarmee het hele verhaal kon worden opgebroken. Die had voor deze vrouw veel betekenis. Waarmee bleek dat ze lang geleden dit verhaal had aangenomen voor zichzelf, terwijl het niet haar verhaal was.

Dit maakte de ruimte en gaf ontspanning zodat ze voor zichzelf een nieuw verhaal kon gaan creëren. Eentje die wel bij haar past.

(In het laatste gedeelte van de sessie gingen dit samen handen en voeten geven.)

Verhalen worden aangenomen of gecreëerd. Daarom zijn er veel elementen van systemisch werken, trauma therapie (oa schematherapie, polyvagaal therapie), innerlijk kindwerk, enzovoort, die raakvlakken hebben met mijn werk.


Wil je helderheid op jouw onbewuste verhaal dat jou in de greep houdt bij je leven, lijf of bedrijf? Mail me om een doorbraaksessie in te plannen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!