De ‘derde optie’ bij of / of gedachten

#schaduwwerk #innerlijkkind #transactioneleanalyse #helen #regenboog #creëren #inzicht #bewustzijn

De regenboog is het magische momentum waar ‘het is of wel droog of niet droog’ samenvallen. Dat wat elkaar juist lijkt uit te sluiten, wordt een totaal nieuw concept.

Hoe zou je zoiets ooit met je hoofd kunnen verzinnen als je ertoe werd uitgenodigd; dat bij de situatie wel of niet droog, juist op het punt van samenvallen, iets zou ontstaan dat je verschillende kleuren ziet!?

De regenboog als ‘derde optie’. Waarbij juist de schijnbaar onmogelijkheid van het samenbrengen van de 2 zijden van een medaille, een ultiem nieuw iets creëert.

Wat als …

Wat als dit ook op andere vlakken mogelijk is? Bijvoorbeeld bij onze gedachten?

In ons hoofd denken we vaak (onbewust) ook of of. Want; we doen het of wel goed of niet goed. Er zit niets tussenin; bijna goed is gewoonweg dus nog niet goed.

We zijn wel oplettend, of niet.

Doen wel hoe het hoort of niet.

Zijn wel angstig, of niet.

Een beetje bang zijn voor een reactie is dus wel bang.

Magisch mooi

We denken in of of en er is nergens ‘een hoop biedende regenboog’ te bekennen. Wat is de derde optie die we nu nog niet met onze gedachten kunnen verzinnen, maar iets magisch moois in petto kan hebben?

Mijn wens voor jou is dat het niet of of hoeft te zijn. Je hoeft je niet te verliezen, om tot elkaar te komen.

Je hoeft jezelf niet standvastig stram neer te zetten, omdat je anders jezelf verlaat.

Je bent niet alleen maar lief en aardig, zelfs als doe je zo je best. Soms ben je ook heus niet netjes, aan het schreeuwen of jaloers.

Mag dit er allebei zijn? En dan ook tegelijk in jou als persoon? Zou dat kunnen bestaan? Welk magisch mooi iets dat je nu nog niet kan bedenken, zou kunnen bestaan als beide zijden zouden samenvallen? In plaats van altijd proberen te voorkomen, afwenden, ombuigen, omdat je niet wilt dat die optie zich laat tonen.

En jij?

Het magische momentum van jouw regenboog. Dat jij het nog niet met je gedachten hebt kunnen bedenken, wil niet zeggen dat het niet kan bestaan.

Juist je eigen gedachten zijn hierin ook je beperking. Je hebt iets anders nodig dan wat je tot nu toe dacht. En dit is alleen buiten jouw (beperkte) gedachten ‘te halen’.

Wat daarvoor nodig is, voor zover ik tot nu toe weet 😉 kunnen verschillende dingen zijn; je bewustworden van je beperkende gedachten en deze transmuteren.

Inzicht halen bij / door iemand anders.

Intergrerende tools inzetten zoals bijvoorbeeld schaduwwerk, innerlijk kindwerk, transactionele analyse, enzovoort.

Het begint met bewustwording, waar denk jij nog of of?

Ik ben heel benieuwd, wil je het met me delen? ans@ansrozendal.nl

Behoefte hier mee aan de slag te gaan samen met mij, kijk dan over een inzichtsessiehtsessie of een coachtraject nu bij jou past.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!