Als jij je niet gezien voelt, zie je dan wel jezelf?

Je gezien voelen, dat is wat iedereen verlangt. Je niet gezien voelen, kan als heel pijnlijk ervaren worden. Veel mensen zijn opgegroeid in een omgeving die weinig afweet van hoog sensitiviteit. De mensen uit jouw omgeving begrepen daardoor jou niet. Zagen jou niet.  En daarmee werden jouw goede bedoelingen niet opgemerkt of begrepen.

Ook werden jouw karakter, zienswijze, handelswijze, behoeften niet altijd begrepen. Laat staan erkent en geaccepteerd.

Je niet gezien voelen gaat heel diep; het is de basis van je erkent voelen. Waar je je bestaansrecht op baseert.

Op dit moment kun je nog steeds heel erg de behoefte hebben gezien, erkent te worden, zelfs op zaken van toen je nog kind was. Voor je gevoel moet het alsnog gedaan worden. Het gaat zelfs zo ver dat je bewust of onbewust dingen doet of laat, om (alsnog) erkenning te krijgen.

Helaas lukt dat niet altijd. Mensen zijn soms zelfs overleden, dus daar kun je het niet eens meer van ‘krijgen’. Maar anderen kunnen nog steeds niet zien wat jij daarin nodig hebt. En soms zelfs willen mensen jou die erkenning zelfs niet geven!

Hoe daar dan toch mee omgaan. Want het is zo erg aanwezig dat je die erkenning nog wilt!

De oplossing zit hem in jezelf nu alsnog erkenning op jezelf en op je sensitiviteit geven. Je gaat bestaansrecht ervaren. En je ziet daarmee jezelf, je sensitiviteit. Het is er. Het mag er zijn. Het is deel van jou. En dat is helemaal goed. En jij bent helemaal goed.

Voordelen korte route

Door deze ‘korte’ route te nemen, oftewel jezelf erkennen, gaat een stuk efficiënter dan die erkenning via en van een ander (proberen) te verkrijgen.

Door de ‘korte’ route ben je ook niet meer afhankelijk van die ander; of die je het ‘geeft’.

Of diegene wel in staat is om dat te geven.

Om je sensitiviteit te bevatten en van daaruit te kunnen erkennen.

De korte route is veel efficiënter.

En als het je lukt, jezelf te geven wat je verlangt, valt de beweging die je maakt naar buiten, naar anderen ook weg. Jij verwacht dan niet meer iets van een ander. En daarmee veranderd ook jullie relatie.

Het is nooit te laat om een nieuw verhaal over jezelf te vertellen. Ik help je helderheid te krijgen waar je eigenlijk voor je gevoel in vast zit. Via een  Doorbraaktraject of het programma Leef vanuit jouw kern kun je actief aan de slag weer vanuit jouw kracht te gaan leven!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!