Al 1000 dingen geprobeerd

Op het moment dat iemand bij je komt met haar allergrootste worsteling, dat vraagt iets van jou als coach of therapeut. Dan ben je er niet om advies te geven. Dan ben je er niet om jouw ervaring over het vraagstuk van de ander te leggen. Tuurlijk wil je dit vanuit je goede intentie! Je wilt immers helpen en jij hebt eea in huis om te kunnen helpen. Maar diegene met die grote worsteling, die heeft al 1000 dingen geprobeerd voordat die bij jou kwam! Dus nog een advies, nog een tool heeft diegene vaak helemaal niet nodig.

Als ze na al die adviezen en sessies de moed hebben nog eenmaal uit te reiken en bij jou uit te komen, vraagt dit om humble te zijn. Gelegenheid te bieden. Zo dat diegene die bij jou komt helemaal kan zinken in haar zelf. Wellicht zelfs voor het eerst.

Dan kan ze voelen dat het helemaal okay is om jezelf te zijn. Om je eigen energie te voelen. Om in je eigen energie te zijn. Daar aanwezig te zijn en dan op te merken wat je voelt. Wat je van mening bent. Voelen dat je er mag zijn en bedoeld bent. Opmerken wat je nodig hebt.

Niemand kan jou vertellen wie je bent en hoe je zou moeten reageren. Welke conclusies je zou moeten trekken, welke dingen je hoort te doen. Dit doe je zelf al genoeg (!) En heb je al lang genoeg gedaan. (Yep ‘je’ want dit geld voor jouw client, maar evenzo goed voor de worstelingen van jou als coach/therapeut/begeleider.)

Al de dingen die je tot nu toe tegen jezelf hebt gezegd, geconcludeerd, jezelf ‘voorgehouden’, hebben gemaakt dat je nu hier staat en deze worsteling ervaart.

Voor het eerst voorbijgaand aan de vraag, aan de lading van de vraag, is als voor het eerst aankomen op een nieuwe plek.

Ans Rozendal

Het is aan de coach, therapeut, mentor, begeleider zaak dit op de meest integer manier mogelijk te ondersteunen. Daarom doe je je eigen innerlijk werk. Zorg je er voor dat de ‘haakjes’ in jou waar jij op kunt triggeren, verminderen of verdwijnen.

Het betekent niet dat jij als begeleider geen mening hebt, geen adviezen kunt geven, geen tools in huis hoeft te hebben. Echter de grootste ‘tool’ is het om deze aan de kant te kunnen zetten, zodat je volledig AANwezig kunt zijn voor degene die je voor je hebt.

Ik ben geen voorstander om te zeggen dat je ‘in het lege midden hoort te zijn tijdens de sessie die je geeft’. De energetische lading van deze woorden passen niet bij mijn visie. Het is juist de kunst (en waarom bepaalde klanten bij jou komen en anderen juist niet) om geheel bewust volledig jezelf aanwezig te zijn. Met JOUW energie!

En als dat niet lukt, integer genoeg zijn om aan te geven dat je nu niet de juiste match bent. Dan verwijs je door, en heb je tijd over om de mensen te helpen waar je wel voor bedoeld bent.

Bij mij komen die mensen die al ‘1000’ dingen hebben geprobeerd, maar nog niet door hun worsteling heen zijn. Als woordfluisteraar vertaal ik welk verhaal je jezelf (onbewust) vertelt, bij een Inzichtsessie help ik je inzichtelijk maken waar de ‘lading’ zit en waarom. Eén sessie kan voldoende zijn om vervolgens onbelemmerd te gaan ondernemen.

Toe aan een Inzichtsessie bij mij? Stuur een bericht via het contactformulier.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mis geen waardevolle tips om echt onbelemmerd te ondernemen!