Lieve HSP: Get pro on you!

Ben je een hoog sensitief persoon (HSP) dan heb ik een daverend advies voor je (of eigenlijk geldt het voor iedereen…): wordt DE professional over jezelf als hoog sensitief persoon (HSP)! Leer alles over wat jij nodig hebt en stel je op als een professional om dit voor jezelf te realiseren.

Met als doel je gelukkiger, gezonder en sterker voelen en in lijn leven met wat je hier te doen hebt op aarde.

Als een professional

  • Steek jij je tijd in te ontdekken wat jij nodig hebt qua inspanning èn ontspanning.
  • Leer je wat jouw lijf en leven vraagt aan voeding (zowel voor het lijf als geestelijke voeding).
  • Maak je er werk van je belemmerende overtuigingen effectief om te buigen.
  • Organiseer voor jezelf mini-retraites (yeps bewuste ontspanningsmomenten), boeiende workshops en excursies over onderwerpen die jij interessant vindt.
  • Regel informatie, afspraken met deskundigen en lees alles over wat jij nodig hebt te weten over wat jou aangaat.

Oftewel; neem meesterschap over je leven door professional te worden over jezelf!

De komende tijd ga ik, zelf HSP en HSPcoach, ook bewust die ‘baan’ aan; ik ga DE professional worden over mijzelf. Ik heb nog  veel dingen waar ik tegenaan loop, heb het nodig meer te weten over voeding die goed bij mij past, mag veel beter leren ontspannen. (Hieronder zie je mij, Ans Rozendal, aan de slag met planning!)

En terwijl ik dit ga uitzoeken nodig ik jou uit hetzelfde over jou te doen!

Ik neem je mee op reis naar jezelf leren kennen als een professional die alles weet over een onderwerp. Wat beweegt je, wat houdt je tegen. Waar ‘loop’ je voor warm en waar heb je moeite mee. Ken je eigen lijf, leven, angsten en wensen. Weet het, en ontdek hoe je jezelf het beste kunt bieden, precies wat jij nodig hebt.

Het is een bewustwordingsproces waarbij je ontdekt wat precies bij jou past, wat jij nodig hebt. Vooral HSP zullen veel baad hebben bij deze ‘professionalarisering’ over jezelf. Zij zijn namelijk een kei in aanpassen, niet goed gegrond zijn, in hun hoofd zitten (als gevolg of ter voorkoming om niet te hoeven voelen).

Veel HSP zijn nog het meest ‘onprofessioneel’ als het aankomt op zichzelf kennen èn geven wat hun gevoelige aard nodig heeft. Ik roep ons op ons als daadwerkelijke professionals te gedragen door ons hierbij op te stellen door je onderwerp (jezelf!) liefdevol, toegewijd en vasthoudend te begeleiden.

Ik ga ervan uit dat als we ons gaan opstellen als een professional over jezelf, je jezelf geeft wat je nodig hebt om je heerlijk te wentelen in je lijf en je leven! Doe je mee?

In mijn geval betekent het veel meer leren over ontspanning. En dan vooral de balans houden tussen ontspanning en inspanning. Ik ben bezig een gratis checklist voor mijzelf en jou! te maken waarbij ik kan bijhouden hoe het met mijn ontspanning en inspanning zit op een dag. Ik merk namelijk dat ik ga eten om me weer even op te laden, te aarden. Een hele onhandige manier!

Je zult hierdoor veel artikelen tegenkomen over afvallen als je HSP bent. Maar afvallen is slechst 1 thema en het professioneel omgaan met jezelf is natuurlijk veel breder. Om het concreet te houden, link ik diverse onderwerpen wel aan afvallen (omdat dat nu eenmaal op dit moment mijn thema is 😉 ) en toch nodig ik je uit meer te lezen op deze site.

Want er gaan allerlei onderwerpen aan bod komen die voor jou als HSP belangrijk zijn om te weten als je professional wilt worden over jezelf! Gezondheid, voeding, hormonen, welbevinden, bewustwording, je plek/missie op aarde, stress, bewegen, slaap. En fijne tools die je daarbij kunt inzetten; meditaties en visualisaties, affirmaties, Law off atracction, ademhalingstechnieken, enzovoort!

De eerst volgende blog gaat over het belang van water voor jou als HSP!

Ik ben heel benieuwd of jij ook de stap wilt maken jezelf op nummer 1 te zetten en jezelf een professional gunnen die je ondersteunt, zorgt dat je gehoord wordt, je dat biedt wat jij nodig hebt als HSP. Laat je het me hieronder in de reacties weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *